30 år som företag

Tiden går fort, jag har drivit min fotostudio i 30 år! Att fylla 30 år som företag gör mig riktigt stolt och jag tänkte fira ordentligt och bjuda kunder och sammarbetspartners till festen. Och vad vore en fest om man inte gjorde något bra samtidigt?  

Vatten är liv. Vatten är också ojämnt fördelat på vår planet. Det finns områden på vår jord där vatten är hård valuta och brist på tillgång till vatten orsakar konflikter, krig och elände. Många människor får en försämrat livskvalitet och sjukdomar som sprider sig pga vattenbrist och/eller förorenad vatten.

Det kändes därför rätt att göra någonting åt det i samband med att jag firade 30 år som företag!
Jag har känt till den ideella organisationen 7M (http://www.7mprojekt.se/) länge och den här gången bestämde jag att det var dags att göra ett större projekt. Man fyller ju inte 30 år två gånger!

Jag hade läst på deras hemsida nyttan med vattentankarna, hur bra det blir när barnen går till skolan istället för att bära vatten i flera timmar och hur fattigdomen minskas genom att ge ett sätt för människor att få tillgång till rent vatten.
Hygien är ett stort problem och människor har ofta inget annat val än att använda smutsigt vatten vilket i sin tur resulterar i sjukdomar och elände.

Jag ville gärna hjälpa till att köpa en vattentank och jag berättade om mina planer för Peter som är grundare till 7M. Peter blev jätteglad och tackade mig, sen satte vi igång med att planera tillställningen.
Jag kom på att om jag köper vin och bjuder in lite folk blir det lätt att både fira och faktiskt samla lite pengar på samma gång.
Jag bestämde att 50 kr för ett glas vin är överkomligt och att vi då kommer att behöva 160 glas vin för att få ihop till en tank. Vi bokade in ett datum som Peter och Mercy skulle komma upp till Stockholm till mid firande av 30 år som företag! Det skulle ju vara så kul om de kunde berätta själva om hur stor nytta vattentankarna gör.

fotografjannis-30ar
Det kändes helt OK att basunera ut det även på FB 😉

förberedelser inför firandet av 30 år som företag

Förberedelserna fortsätter… Eventbrite är en riktig bra tjänst så jag ordnar ett konto och ett event för den 15/2 och så bjuder jag in alla som jag kan komma på. Eventbrite håller koll på vilka som tackar ja! Jag skapar även en facebook event och bjuder in mina vänner på FB som inte blev bjudna genom epost från Eventbrite. För de som inte kan komma sätter jag upp en donations event på FB också, klart att man ska kunna donera även om man inte kan komma!

fotograf jannis 30 år

Festen börjar och blir väldigt lyckad! Vi sänder till och med live på FB! Peter och Mercy har med sig fina tavlor, smycken och vattenflaskor till försäljning.
Vi håller statistik lite då och då för att se hur många som swishar och applåder kommer varje gång siffran stiger.

Så här mycket blev det totalt:

Swish, tavlor och smycken 8700:-
Facebook donationer: 2850
Kontanter i burken 1400

Tanken står på plats nu.