4 bra sätt att visa upp produkter i en webshop enligt fotografen

Visa upp din produkt på det bästa sättet i er webshop. Vad är bästa sättet? Du kan till exempel ta stillbilder eller interaktiva 3D-bilder. Filma en video eller ta med dina kunder på en virtuell visning.

1. Bild

Med en snygg bild ser din webshop proffsig och inbjudande ut, men hur gör man egentligen en snygg produkt-bild? Byggstenar som gör en bra bild:

 • Ljussättning. Har din vara en glansig eller matt yta? Med bra ljusreflexer så kan man lätt se hur produkten ser ut.
 • Färgtexturer. Ta en bild som visar upp rätt färg på varan, så att bilden liknar verkligheten.
 • Enfärgad bakgrund. En plottrig bakgrund gör att ögat får svårt att fokusera på objektet (som vi vill ha i fokus).
 • Rätt färg på bakgrund. Är din klänning vit, kanske en vit bakgrund gör att den ”försvinner” in i bakgrunden och inte riktigt syns. Ett par svarta skor mot en mörk bakgrund är inte heller så bra.
 • Ett bra underlag för produkten att stå på, till exempel en glansig platta som ger bra ljusreflexer eller en enfärgad mattare platta som ger snygga skuggor.
 • Sammanhängande bilddesign. Bilderna i dina bildgallerier bör vara i samma stil, ha liknande ljussättning och bakgrund. En enhetlig och snygg webshop visar att du tar ditt jobb på allvar och att du är ett proffs.
 • Bildredigering. En omsorgsfull bildredigering av en person som vet vad de gör kan verkligen bringa ut det bästa ur produkten. Lite tekniska tips; I studion har vi många gånger fått en bra bild på ett handtag på en produkt och sedan en annan bra bild på produktens botten, med ljuset studsandes mot produkten från olika håll med hjälp av reflex-skärmar. Med en bra bildredigering kan man ta de bästa bitarna av olika bilder och lägga ihop dem till en ideal produkt-bild.

En proffsig webbshop inger en känsla av förtroende för er som företag och kunderna blir mer trygga att handla. Denna professionella känsla gör inte bara att de känner sig trygga att göra ett eventuellt köp, utan de kommer också bilda en uppfattning om erat företag som pålitligt, då även när det gäller leveranser, eventuella returer och hantering.

Mer om: Produkt & Reklamfotografering

4 bra sätt att visa upp produkter i en webbshop


2. Video

En video är ett enkelt sätt visa upp dina produkter. Du kan till exempel skapa en:

 • Reklamfilm när en modell håller i produkten eller visar upp den.
 • Visa hur man öppnar produkten.
 • Drick/ät produkten eller servera produkten snyggt.
 • Hur man använder den. (Tex en mixer; visa ett gott smoothie recept).
 • Hur en dammsugare fungerar.
 • Filma en nära tagning på vackra naglar, en in-zoomning. Alternativt en modell som målar-på nagellack.
 • En modell som har produkten på sig (foundation, ansiktstvätt, hudkräm, örhängen, accessoarer, klädesplagg).
 • Spela in instruktioner.
 • Spela in en lektion, skapa en online-kurs.
 • Information/presentation om erat företag eller affärsidé.


Med en video kommer dina kunder att spendera mycket mera tid på din hemsida och lära sig mer om era produkter. Medans de tittar på din information så ökar den organiska rankingen på Google eftersom dina besökare stannar längre i din webbshop. Google bildar då en uppfattning om er hemsida, att den verkar ha bra och engagerande innehåll och på så sätt hamnar ni högre upp i sökmotorerna.


Läs mer här: Filma din egen Video

tips om greenscreen filmning från fotografjannis
Gör en video där du visar upp din produkt, online-kurs eller idé.3. 360 – En 3D bild

Låt kunden dra i produkten, med hjälp av muspekaren, så att de kan se hur den ser ut från alla håll. Låt dem se bakom produkten, när den öppnas eller från sidan så du slipper onödiga frågor som ”hur ser skorna ut bakifrån?”
En 360 eller 3D bild som den också kallas är engagerande och bjuder på så mycket visuell information att i praktiken minskar alla kundfrågor om produkten. Ju mer kunden kan se och stilla sin nyfikenhet om produkterna som de vill shoppa desto säkrare blir dem – och på så sätt minskar också risken av fel-köp och returer av varor.

Unikt för våran studio är att denna 360 bild går att göra med en levande modell. Vår studio i Stockholm har möjlighet att på våran roterande plattform filma så tunga objekt som en levande person.
Då kan till exempel en modell, stå på plattformen, ha på sig ett klädesplagg och visa hur den sitter.

Läs mer här: 360 Produktfotografering/Filmning
4. Virtual reality

Detta avsnitt lägger jag till som ett litet tips, eftersom att det är lite nytt och utanför lådan, många vet inte om att det finns än, men nytt inom foto och filmvärlden är att virtual reality börjar dyka upp inom vår online-handel. Detta verktyg går att använda till att göra virtuella visningar för att visa upp lokaler så som festvåningar, lägenheter, affärslokaler och kontor.
Ge kunden en upplevelse – att gå igenom era lokaler.
Detta material går att koppla till google maps kartvy.

Läs mer här: Virtuell vising

Virtual Reality – Lägenhetsvisning
Virtual Reality – KöksvisningAnlita Fotograf Jannis Politidis:

 1. Vi gör: Produkt & Reklamfotograferingar
 2. För att videofilma i vår studio, hyr in dig i vårt videobås och: Filma din egen Video
  Ta även en titt i vår portfolio: Videomarknadsföring för företag
 3. Vi 360-fotar produkter och gör dem till 3D modeller. Vår studio är även unik med att 360-fota levande modeller. Mer information om: 360 Produktfotografering/Filmning
 4. Mer om: Virtuell visning
EnglishGreekSwedish