7M projektet för vatten i Afrika

Brist på rent vatten?

Ungefär 1000 barn dör dagligen i världen eftersom de inte har tillgång till rent vatten enligt UNICEF. Tillsammans kan vi minska den siffran!

I Sverige är vi lite bortskämda när det gäller vatten.Vi slösar 160 liter vatten per person i vårt land medan i länder som finns vattenbrist är siffran under 20 liter per person.Vi lever i ett land med otroligt många vattenresurser. Vatten är billig och kan slösas utan att vi bryr oss särskild mycket. Vi fyller på badkaret med många litter vatten för bara en kort njutningsstund, vi kan låta vatten rinna under tiden vi diskar eller tvålar oss i duschen, rakar oss eller dricker ur glaset. Vattnet för oss har tyvärr inget ”värde” det bara finns där och ingen bryr sig om det slösas.

Samtidigt är vatten en bristvara i andra delar av världen. Ungefär 1000 barn dör dagligen i världen eftersom de inte har tillgång till rent vatten (enligt UNICEF).

Att leta efter rent vatten är en daglig sysselsättning för många. Källan kan vara långt borta och vägen ditt farlig.

Att hjälpa människor lösa en del av problemen som orsakas av förorenat vatten, fritt från bakterier, vatten som man kan dricka utan att blir sjuk är en utmaning.  Därför ska du uppskatta när volontärorganisatoner tar saken i egna händer och försöker hjälpa till. Jag är med och stödjer 7M projektet som Peter Löfqvist startade.

7M ´s iden är enkel. De bygger upp tankar som fylls på med regnvatten.

De behövs ingen elektricitet för att pumpa vatten utan det fungerar med jordens dragnigskraft. Extremt enkel och driftsäkert.

Vill du hjälpa barn att gå till skolan istället för att leta efter vatten?

flickavatten

Nu kan ditt företag bli sponsor! Läs mer på http://www.7mprojekt.se/sponsorer.html

Du kan också bli medlem och följa hela projektet.  Det kostar 200 kronor för ett hel år och du kan få

  • Nyhetsbrev där du kan följa arbetet och ta del av framstegen du bidrar till.
  • Inbjudan till årsmötet
  • Erbjudande från olika företag och föreningar
  • Inbjudan till evenemang

Vad får du annars för 200 kronor under ett helt år?

GÖR MIG EN TJÄNST!
TA MATLÅDAN TILL JOBBET TVÅ DAGAR VARJE ÅR, och SKÄNK 200 kronor TILL 7M!

Ungefär 1000 barn dör dagligen i världen eftersom de inte har tillgång till rent vatten enligt UNICEF. Tillsammans kan vi minska den siffran!

http://www.7mprojekt.se/bli-medlem.html

swish-bidrag_orig

EnglishGreekSwedish