Inspiration om hur du ska använda video i din marknadsföring

Dela en stor nyhet

Har du spännande nyheter att dela med din publik? Har ditt företag fyllt jämt, har du nyanställt eller växt? Har du en my produkt eller tjänst? Ditt nätverk vill gärna veta om det! Gör en video och berätta för dem. Jag var tvungen att flytta ifrån min studio för att det skulle byggas om. När jag flyttade tillbaka efter sex månader passade på att visa min glädje på en video. Alla mina kunder fick reda på att ordningen är nu återställd och att det är välkomna som vanligt i studion!


Skapa en parodi

Om du kan hitta en smart spin-off av en nyhet eller filmklipp, är du klar. Folk älskar kreativa vändningar på nya, relevanta ämnen, så använd det till ditt företags fördel. Om du går denna väg, se till att agera snabbt och slå medan trenden fortfarande är het. Jag själv uppskattar mycket humor och älskar parodier. Jag brukar filma snabbt publicera dem medan de är aktuella. Här är en video parodi om en bank som anklagades att tvätta pengar … Jag köpte en Laundering kit och ett stryckjärn samt växlade lite dollar för att få en äkta känsla. Det hela blev som en intervju där jag förklarar hur det går till och ger tips och råd om att tvätta pengar.

Filma en videotestimonial

Dina nöjda kunder oftast ställer upp och berättar gärna hur bra du är. Det är också ett sätt för dem att synas, riktigt win win situation! Kombinera gärna med att berätta om dina kunder så att du lyfter ut dem och de får extra mycket från deras insats! Det är ett fantastisk sätt att komma närmare din kund och hjälpa dem samtidigt som de hjälper dig. Här är en kombinerad video där kunden berättar om sin föreläsning och samtidigt berömmer min tjänst som gör det så lätt att filma video.

Gå igenom en hur man gör

Handlingar säger mer än ord. Använd en video för att visa din publik hur man gör något i en video snarare än att berätta för dem hur man gör något. Det finns så många exempel som visar direkt hur bra videos blir när du använder för att visa upp hur man ska göra (eller inte göra) jämföra produkter testa procedurer och bara servera resultatet och upplysa dina följare! Kom ihåg du är experten och du har möjlighet att gå igenom och testa saker och ting. Din publik kommer att vara så tacksam när de får resultatet serverat. I den här videon går jag igenom alla steg som man går igenom om hur perspektivet i olika objektiv kan ändra på vårt ansiktet. Till exempel om man går live med en webcam som har en vidvinkel objektiv hur näsan blir större på bild.

Video om frågor och svar

Låt din publik ställa frågor och svara på dem i en video. Detta fungerar särskilt bra på live-streaming plattformar men även när du har samlat några frågor du kan göra en video och ha den på hemsida. Oftast har kunder samma typ av frågor så alla har nytta och alla kommer att få ett svar på deras frågor
I denna video försökte jag att ge svar på alla frågor som en gravid tjej och blivande pappan kan ha när de planerar en gravidfotografering. Jag berättar om hur jag jobbar och hur jag tycker att det blir bäst!

Bakom kulisserna- Behind the scenes

Alla älskar ”behind the scenes videos”. Bjud in din publik bakom kulisserna för en exklusiv look. Kombinera med lite humor och det blir kanonbra! Här visar jag hur jag ljussätter en porträttbild med några nya ljusformare

Visa och berätta om hela proceduren

Skapa en video för att visa hur produkten skapas över tid och alla steg som gick in i den. Om du erbjuder en tjänst kan du visa klipp av din process och dela det slutliga resultatet. När dina tittare ser på hur mycket jobb och hur mycket hantverk eller skicklighet ligger bakom de kommer att bli frälsta och deras förtroende kommer att öka. I denna video visar jag hur enkelt det är att göra en videofilm när man kommer till min studio. Tekniken finns där och fungerar och det enda man behöver tänka på är budskapet. I en enkel video sammanfattas tjänsten och även visar lite bloopers för att lätta upp stämningen.

Vill du ha mer inspiration? https://www.fotografjannis.se/tips-for-videomarknadsforing-for-ditt-foretag/

Följ min Youtube kanal :https://www.youtube.com/channel/UCdSxPGsJ9A2pa78dNsn3ooA?view_as=subscriber