Att filma ett event för sociala media

Att filma ett event för sociala media är något som är vanligt numera när fler och fler upptäcker hur videon kan förstarka deras sociala deras sattsning på sociala media marknadsföring. Osteostrong eventet hölls i Danderyd i Stockholm augusti 2018. Osteostrong är ett unikt system för att utveckla din skelettstyrka.

Johan Gillman välkomnar oss

I föreläsningen som organiserades av Johan Gillman, officiell partner av Tony Robbins föreläste Shafqat Khatana, advantage juristbyrå, Amo Cartwright- The golden mindset, Regina Lund, skådespelare och Jonas Forsberg från Osteostrong. Tony Robbins skickade en personlig video för eventet.

Eventet började med mingel där flera av mina Linkedin kontakter var på plats. Under minglet jag kunde också träffa många nya och interessanta personer och lägga till dem som kontakter på Linkedin. Det är kul att man kan kombinera det bästa av två världar, dvs att mingla där man är på plats för att att filma ett event för sociala media 

För tekniknördar: Filmen är fotograferat med en Sony A7RIII samt en 70-200 Sony objektiv. Kameran satt på en Velbon Sherpa stativ men en liten Manfrotto ”be free” videohuvud på.

Eventet är filmat från ganska långt avstånd c:a 12-15 meter från scenen och mikrofonen som fångade ljudet är en Sennheiser MTE 400.

Jag filmade ungefär en 60-70 minuter totalt för att sedan klippa in 15-30 sekunders klipp i omlopp med varandra. dvs inte i den ordningen som de filmades.

Att filma event för sociala media
Amo Cartwright 

Jag kunde ha gjort filmen mycket kortare, kanske en eller 2 minuter lång men det var två olika anledningar som gjorde att jag bestämde mig för att klippa en längre version.

Att filma event för sociala media
Regina Lund & Johan Gillman

Det första är att många av föreläsarna måste få 1-2 minuter för att fånga oss och visa vad de går för, deras personlighet och utstrålning.

Det andra är att många av dessa personer är väldigt kända på Linkedin och många vill gärna se och höra deras budskap. 

Att filma event för sociala media
Regina Lund

Gör man en kortare version då kan man visa bild och musik istället för delar av deras föreläsning. Längden är avgörande alltså när man vill återge budskapet! Att filma ett event för sociala media är både kul och givande! 

EnglishGreekSwedish