4 saker du ska tänka på för en personalfotografering

Personalfotografering på plats i en ICA maxi butik i stan blev en supersuccé! Här får du mina tips och råd om hur du ska tänka när du ska fota din personal:

Det här gäller så klart inte för vanliga porträttfoto av personalen utan lite mera liknande en situationsbild eller action bild.
1.  Låt alla ha snygga och rena kläder, se till att strykjärn finns på plats.

2.  Ta gärna med lite rekvisita! Vad jobbar din personal med? Låt dem porträtteras med deras produkter.

3.  Tänk på att en enhetlig bakgrund är roligare och gör att bilderna tillsammans ser proffsigare ut!

4.  Höj stämningen för en roligare och engagerad personal på bilderna.PersonalfotograferingPersonalfotografering

Varför helt vit bakrund?

Det finns en anledning att ha helt vit bakgrund på bilderna. Som fotograf tänker jag på betraktarens blick. Vad kommer du att se först? Om inget annat finns på bilden är det ganska lätt att gissa på att du ska se på produkterna och ansiktena och det är precis det som jag som bildskapare vill.

Sen att den vita ytan känns fräscht och ren är det aldrig fel när man visar mat. Eller hur?

Personalfotografering

Det är svårt att inte gå in på teknikaliteter men jag måste ändå berätta att undre delen av bilderna har med fördel behandlats för lite krispigare  och högre kontrast medan övre delen med ansiktet är mera porträtt-behandlat med fokus på mjukt och fräsch hud och fina och tredimensionella skuggor. Små detaljer i lådorna och i produkterna lämnades som de är för att betona det vardagliga karaktären som gemene mannen i butiken känner igen.  Titta bara på nedre kanten av fisklådan här nere så kommer du att förstå.Personalfotografering_

Detta är ett exempel av ett personalfotografering med bilder som har lite av en ”action” karaktär, dvs att personalen gör eller visar något.

Om du känner att du vill höja stämningen i din arbetsplats och visa upp din personal för era kunder vill jag gärna höra mer.

Ta gärna kontakt så bollar vi lite ideer! Maila mig  -jannis(snabel-a)fotografjannis.se-