E-type, Martin Eriksson och hundarna

Martin Ericsson eller E-type som han är mera känd och sina hundar bor ganska långt ute på Ekerö i en bondfarm.

E-type-Martin-Ericsson-fotografjannis

Jag gillar att vara bonde säger han. Han köpte gården för några år sedan och stortrivs med bondelivet. 

 E-type, Martin Eriksson och hundarna

E-Type har alltid älskat djur. Han har haft får och kor, hästar och många hundar. Han har räddat många hundar från Irland. Hundar som får inte så bra liv när de pensioneras från racing.

Artisten och personligheten E-type, djurvän med hjärtat på rätt ställe.

E-type-Martin-Ericsson-fotografjannis

Enligt Wikipedia är Martin född i Uppsala. Han flyttade till Bromma i Stockholm och startade sin musik karriär som trummis. Han blev känd 1994 med albumet ”made in Sweden”  där även en annan känd svensk var inblandad: producenten Max Martin.

 E-type, Martin Eriksson och hundarna

E-type har alltid haft en stark relation till hundar.  Han har hämtat och räddat hundar från Irland genom organisationen  ”Hundar utan hem”.

upphittade gatuhundar  som fångas de förvaras i en Dog Pound,   och om ingen matte eller husse dyker upp inom en vecka avlivas hunden. Många vovvar räddas av olika organisationer, som Hundar utan hem, som hjälper hundarna att hitta ett nytt hem. Under många år jobbade Martin mycket med det, och spenderade  väldigt mycket tid och pengar för att kunna rädda hundar.   En riktig djurvän som bor ute på Ekerö med sina kosor, får och hundar. Och med stor passion för musiken.