En guide om att marknadsföra din e-handel med minsta budgeten

Det finns mycket man kan göra för att promota en webshop. Många av dessa sätt inebär kostnader och som en ny startup du kanske inte ha den budgeten som en etablerad e-Handels företag har. Därför jag ska försöka täcka alla sätt som inte kostar så mycket och som du kan göra själv.
Allt som inte kostar dig pengar kommer att kosta dig tid… Var bered att du måste lägga ner mycket tid för att få det att funka. Om du inte har tid måste du vara förbered att ta fram den stora plånboken och börja spendera.

Tid är pengar sägs det

Tid är pengar så har inte du pengar att promota din E-handel kan du betala med Tid! Har du varken tid eller pengar kan du sluta läsa nu eftersom något annat är fel.

Domänålder och authority


Om du har en ny domän som inte har några år på nacken kommer det att bli svårare att göra det synlig än om det var några år gammal. Därför måste du jobba hårdare med din domäns ”authority”
Authority´n som du har i din domän det beror på
1. Hur mycket bra innehåll har du på din domän
2. Hur många andra domän länkar till din sida

Innehåll /Content

Innehållets kvalitet bedöms när Google räknar hur många sekunder varje besökare stannar på sidan. Om två olika webshoppar säljer exakt samma par sportskor och i den ena webshop stannar besökarna 45 sekunder och i den andra bara 15 kommer Google att ranka högre den sidan där besökarna stannar längre tid. (för att förenkla lite) Därför många webshoppar satsar på extra långa och relevanta texter, reviews men även 360 bilder där besökarna kan vrida runt på produkterna och titta på baksidan. Även video förekommer för att försöka locka besökarna att stanna längre på sidan.

Titta själv hur mycket tid du kan spendera genom att titta på en produkt runt om https://www.fotografjannis.se/produktfotografering-i-360/


Om du har andra domän på pekar på din sida kommer det att öka din authority . Google känner igen alla länkar på pekar på din hemsida samtidigt som det finns en relevant innehåll. Undvik därmed farmlänkar och allt liknande eftersom det är strafbart.

Var synlig på sociala media

Alla är på sociala media numera så det lönar sig att vara med och skapa engagemang. Har du en Facebook sida för din webshop? Är du aktiv på Instagram, Twitter, Linkedin?
Är du medlem i några grupper som har med e-Handel att göra? På sociala media kan man annonsera och spendera lite pengar men i den här artikeln kommer jag inte att ens nämna det eftersom det handlar om att promota en webshop utan stor budget.

Det enklaste och roligaste som man kan göra för att skapa engagemang är organisera tävlingar med priser som folk kan vinna. När dina följare & besökare har något att vinna kan de prata om det med sina vänner och även dela inlägget som kan gå viral. Ju fler nås desto bättre för din e-handel.
Tävlingar skapar engagemang. Börja med en tävling där alla som delar din inlägg kan vara med och få chans att vinna en produkt.
Du kan också be dem att skriva en produktbeskrivning och du får en beskrivning som är unik för denna produkt. Kom ihåg att en så beskrivning är guld värd för att få dina besökare att stanna längre på sidan.

Var extra snäll på de som följer dig

Dina följare , dina prenumeranter och dina trogna kunder är dina ambasadörer. De är värda lite mer än alla andra eftersom de offrar deras tid på att följa dig! Ge något tillbaka. Du bestämmer vad! Kanske lite rabatt eller en liten present. Det är dem om kan tipsa om dig i deras kretsar.

Samla på reviews och omdömen

Att fråga en kund om de vill lämna en omdöme kostar inget och det ger extremt mycket tillbaka! Var inte rädd att fråga. Kan du ha omdömen i samma sida som produkten eller i startsidan kommer den att öka förtroende för din e-handel ju fler omdöme du samlar.

Skriv guider och spela in instruktionsvideos.

Ettfantastisk sätt att locka till nya besökare till din e-handel är att lösa ett problem som de har. Nu när Vinter är på intågande och snart är snö och slask en dyster verklighet kommer många att få sina skor blöta och förstörda. Varför inte skriva en artikel om hur du kommer att skydda dina skor med vår fantastiska skoskyddsmedel? Ta fram en skyddmedel och visa hur lätt det är att skydda skorna. Du kommer att ha en beskrivning om hur du går till vägga och kanske filma en liten video och fota ett par bilder med din telefon.

fotografjannis-produktfotografering

Publicerings procedur

 1. Med texten och bilder gör du en bloginlägg som du publicerar på bloggen.
 2. Döp bilderna med relevant namn: skydda dina skor 1.jpg etc
 3. Filmen laddar du till Youtube med relevant namn och lång beskrivning (upp till 5000 bokstäver) samt nyckelord och länk tillbaka till din blog i de första 160 tecken
 4. Skriv en inlägg på din FB sida om det och länka tillbaka till din blogg
 5. Med din personliga FB profil dela inlägget på FB
 6. Gör ett inlägg på Instagram och länka tillbaka till bloggen.
 7. Om du vill kan du göra en tävling och lotta en spray
 8. Skriv ett inlägg på Linkedin, länka tillbaka till bloggen och fråga hur många sprejar /skyddar sina skor mer är 3 gånger varje vinter. (eller liknande engagemangs fråga)
 9. Pinterest, bild som du fotade med länk till din blogg.
 10. Google my business inlägg med video och erbjudande exempel köp 2 och få 20% rabatt.(gäller en vecka
 11. Be den som vann tävlingen att visa upp hur man sprejar på sina skor , presentera hen som vinnare och publicera på sociala media
 12. Du är nästan klar! Ditt blogginlägg kommer snart att visas upp på Google när alla får sina skor förstörda och googlar efter ”Bästa skoskydd regn snö” eller ”skoskyddsmedel vinter” eller skospray eller skokräm som skydd
  Dessutom kommer din youtube video att finnas i första sidan också och din e-handel kommer att blomstra.

Vill du få lite ideer om innehållskapande? https://www.fotografjannis.se/video-content-creation-innehallsskapande-med-video/

och hur du kan visa upp produkter? https://www.fotografjannis.se/4-bra-satt-att-visa-upp-produkter-i-en-webshop-enligt-fotografen/

Vi du se en video med lite fler tips (på engelska) https://www.youtube.com/watch?v=1WFx-vp97Mk