en guide till en perfekt video cv

En guide till en perfekt video cv

Så här ska du göra för att förbereda din Video CV

(plus en liten tävling på Linkedin, längst ner…)

1 . Planera dina meningar en i taget. Du ska inte börja prata och säga allt på en gång utan stycka presentationen i små bitar för att göra den effektiv.

2 . Håll din video CV kort. Runt en minut är helt OK. Kommer du upp till 1,5 minuter börjar du närmar dig gränsen. kom ihåg :Underbart är kort.

3. Förbered dig genom att ta fram några enstaka meningar och träna upp rösten (karaktär & färg på rösten). Vi kommer att ta det mening för mening, så slipper du ha så mycket i minnet.
Varje mening filmar vi om och om igen flera gånger. Jag behöver en sekund i början och en i slutet av meningen som du ska titta rakt in i kamera och le utan att säga nåt. Det blir lättare att klippa sen.

4. Vi kan filma en 6-7 meningar , men vi behöver inte ta med allt i filmen. Försök att ta fram dina styrkor, dina erfarenheter, alla fördelar med att just du får jobbet och NYTTA för företaget som har DIG som anställd! Vi tar fram bara positiva grejer.

5. Kläder: inget rutig eller randig;). Använd alltid kläder som du har på jobbet. Samma gäller frisyren.

6. Var öppen för mina instruktioner. Det märks direkt OM du pratar lite slättstruket och jag kommer att försöka att få dig att prata som en människa. Detta är en naturlig egenskap som vi människor har, vi pratar annorlunda när det ska spelas in. Färglöst och karaktärlöst. Tillsammans ska vi se att du kommer över till både färg och karaktär som om du pratar med en god vän!

7. Din video CV har som mål att skapa intresse hos arbetsgivaren så att hen vill veta mer om dig.

8. Använd en professionell ljussättning för att belysa både dig och bakgrunden. Frestelsen är stor att göra det själv med mobilen men du gör dig själv en björntjänst.  Var försiktigt med hur du ska uppfattas och vilka signaler du skickar genom bildkvaliteten.

9 . Titta rakt in i kameran! De som tittar på din video cv gillar dig bäst när du inte är rädd för ögonkontakt.

Titta på Camillas Video CV som vi filmade i studion och se hur enkelt och bra det blev samtidigt som den är proffsig på ljud och ljussättning.

Titta på dem här två guiden:

https://www.youtube.com/watch?v=l0SqTEhKH6M

Alla som kommenterar ARTIKELN PÅ LINKEDIN   är med på tävlingen för en VIDEO CV!