En snygg signatur till din e-post för en bra första intryck

Med en enkel och fin signatur på dina mail ökar du dina chanser att bli uppmärksammad och presenterra dig själv till någon som du kommunicerar med för första gången genom e-post.

Det finns ett 100-tals eller 1000-tals personer som känner dig och vet vad du går för men det finns även många som kommer att ta reda om dig genom en e-post. Presumtiva kunder eller sammarbets partners som söker en ny leverantör och frågar efter en offert eller annat information genom e-post. I dessa fall en signatur som är snygg, liten och enkel kan vara ett plus i det hela.

I en signatur kan man sammanfatta relevanta kontakt uppgifter så som adress eller telefonnummer. Visa gillar att ha länkar till sociala media , logga eller bilder och även andra länkar.

KISS

”Keep it Simple Stupid ” sägs det! Det är en frestelse att börja mata in med en massa information och länkar i signaturen men handen på hjärtat …. under alla år som du har kommunicerat med dina leverantörer per mail… hur många gånger har du klickat på en av deras social media ikoner? säkert inte så många…

Därför ”less is more” i detta sammanhang och jag har bestämt att skala bort ”onödig info” för MINA första gångs kontakter. Jag har till och med tagit bort min egen e-post adress från min signatur.

Detta är något som jag inte förstår men många har sin egen mail adress på mail signaturen. Om jag får en mail från någon kan jag svara utan att titta på vad har den personen för epost adress i signaturen.

En ”heads up” till. Många av mina kunder läser och svarar direkt från sina mobiler. Om detta gäller för dig se till att signatur i mobilen ser lika bra ut och att det funkar också. Du kan till exempel göra telefonnummer klickbar! Vilken lättnad för kunderna om de vill ringa dig direkt.

Min signatur ser ut så här när folk läser mina mail på datorn
Min signatur ser ut så här när folk läser min mail i mobilen.

Notera att telefon nummer är klickbar och att texten är större för själva telefonnummer för att man ska kunna lättare klicka på det i mobilskärmen speciellt om man har en mindre skärm.

Vill du ha koden till att göra en egen signatur kan jag bjuda på det. Glöm inte bara ändra till dina kontaktuppgigfter innan du låter din signatur gå live :))

FOTOGRAF JANNIS POLITIDIS
070–7272 242
Frejgatan103B. 11326 Stockholm
www.fotografjannis.se – din fotograf I Vasastan sedan 1988
Google närvaro & vägbeskrivning

Den här signaturen (koden) har jag gjort på en site som heter HUBSPOT

Det är lätt att mata in dina uppgifter och så får du koden för att lägga den i din epost program. Enkelt och snyggt!

Om du vill att signaturen ska fungera på mac mail (OSX Mojave) finns en bra instruktion här:https://www.htmlsignature.com/how-to-create-and-install-a-html-email-signature-in-apple-mail-on-macos-mojave-10-14/

och här

http://matt.coneybeare.me/how-to-make-an-html-signature-in-apple-mail-for-mojave-os-x-10-dot-14/ .

EnglishGreekSwedish