Eventfotograf för stillbilder och video

Eventfotograf för stillbilder och video är optimallösning när du planerar ditt event. Detta oavsett om det är en kick-off, företagspresentation, företagsfest, konferens  eller jubileum,

En eventfotograf för stillbilder och video ska kunna klara av att skapa foton & video samtidigt som ska vara socialt ”närvarande” och ska kunna interagera med människorna på plats.

När ”Ladies circle” bjöd in mig till deras distriksmöte kände jag på mig att det här var rätt tillfälle för mig att bli deras eventfotograf för stillbilder och video. Deras distriktsmöte på Scandic Foresta skulle gå i 1920 tals tema och jag tyckte att det skulle bli jättekul och annorlunda uppdrag för mig. Så jag tackade ja!

eventfotograf för stillbilder och video

Jag kom fram runt 3  tiden  på em och gick runt för att bestämma var den provisoriska studio skulle riggas upp. Mellan konferencen och middagen hade dem en paus för att alla ska hinna klä på sig. Under tiden hade jag hunnit rigga upp och testa ljuset från blixtarna i ”studio”samt kikade runt och provfilmade för att vara förbered för att filma lite under middagen. En eventfotograf för stillbilder och video måste göra både och. Allt fungerade bra. Snart började tjejerna påklädda med 100 år bak i tiden mode att komma in i lokalen.

eventfotograf för stillbilder och video

Fotograferingen var roligt och ganska intesiv. Många tjejer som komm in i lokalen samtidigt och ville fotas med varandra klädda i 1920 tala mode. Jag brukar fotografera flera bilder när det är grupper. Det ökar chansen att alla kan hitta en bild där de är nöjda med sig själva. Samtidigt är det lite svårt att göra det när kön för fotograferingen växer. Det är såna problem en eventfotograf för stillbilder och video har.

eventfotograf för stillbilder och video

När alla hade fotats och jag skulle tro att de var 100-120 stycken glada tjejer var det dags för dem att sitta till bords och njuta av middagen och föreställningen som skulle börja snart. Samtidigt var min chans att dokumentera det hela med video för att klippa ihop det till en lite film. Det är ganska skönt att ha både stillbilder och en video från hela kvällen. Videoklippet ska anpassas för sociala media typ 60 sekunder eller lite längre som är det optimala längden för facebook. Hur visar man upp 120 tjejer i en 60 sekunders klipp fick bli en senare bekymer.  Är man en eventfotograf för stillbilder och video brukar man klara det ändå.

Vill du läsa om ett annat event? Läs här om a local act for peace