Familjefotografering

Här får du lite information om hur det går till 🙂

Familjefotografering och släktfotografering i Stockholm

Varför inte komma till studion för en hysteriskt kul familjefotografering och släktfotografering? Vi kommer att skapa minnen som kommer att leva länge!

Ring  070-7272 242 eller maila  för ett mycket personligt presentkort som du kan ge bort som present. Du kan även få kortet som PDF för att printa ut det själv.

Familjefotografering med snyggt sidoljus som belyser bara ansiktet
Familjefotografering med snyggt sidoljus som belyser bara ansiktet
Familjefotografering-släktfotografering

Stora släktfotograferingar, alla får vara med, även hundarna

Mor och farföräldrar tog med sig alla deras barn och barnbarn för en härlig släktfotografering
Mor och farföräldrar tog med sig alla barn och barnbarn för en härlig släktfotografering
Klart vovvarna ska vara med i släkt och familjefotograferingar
Klart vovvarna ska vara med i släkt- och familjefotograferingar!
Familjefotografering i studio i Stockholm. Två barn och två hundar fint arangerade mellan mamma och pappa
Familjefotografering i studio i Stockholm. Två barn och två hundar fint arrangerade mellan mamma och pappa

Det är klart att hundarna ska hänga med när hela familjen eller släkten ska fotas! I min hundvänliga fotostudio i Vasastan i Stockholm är hundar och katter alltid välkomna. Ibland kommer folk med hamstrar, kaniner och en gång kom en liten grabb med sina ormar.

I min fotostudio i Stockholm känner sig alla lite busiga och mycket glada efter en familjefotografering och släktfotografering. Och det syns på familjebilderna. En lyckad familjefotografering ger bilder där alla i familjen ser bra ut och är glada. Ni kanske redan vet hur era bilder ska se ut när ni kommer eller så kan vi resonera lite om hur vi ska göra. Det viktigaste är att ni ser bra ut på familjebilden och att ni själva är nöjda med hur ni ser ut. Därför är det viktigt att ni är utvilade och pigga när ni kommer.

Familje och släktfotografering med mycket fart. Det blev en härlig bild som ramades in!

Val av kläder inför familjefotografering och släktfotografering

Tänk också i förväg på kläder och färger och att det ska se harmoniskt ut på bilden. Det blir roligare om ni har en plan som vi ska följa. Tänk på att starka färger och mönster oftast inte är bra att ha på en bild. De drar bort uppmärksamheten från personerna. Tänk också på att en logga på kläderna som är modernt idag kanske inte är så modernt imorgon.

Familjefotografering-släktfotografering

Tänk långsiktigt med en familjefotografering och släktfotografering

Mamma och pappa med sina fyra barn i en rolig svartvit familjefotografering

Ett familjefotografi ska bevaras i många år framöver. Därför finns det anledning att tänka till innan ni kommer till studion. Det är väldigt sannolikt att bilderna kommer att överleva oss och kommer att ärvas och ägas från generation till generation. Själva bilden som levereras har en 75 års garanti innan förändringar börjar ske på materialet, men det ska inte förvåna oss om de kan leva och avnjutas många fler år även om de då är lite blekare än de är idag.

Kommer ni till studion med små barn? Små barn kan bli blyga när de kommer till ett nytt ställe. Tänk på att ni kan förbereda dem i god tid så att de ser fram emot att komma till fotograferingen! Muta gärna om det behövs!  Fler tips om hur ni ska förbereda en familjefotografering finns på: http://www.fotografjannis.se/hur-ska-du-forbereda-dig-for-en-perfekt-familjefotografering/

Bildvisning vid familjefotografering och släktfotografering

Helkropps familjebild. Låt hundarna vara med onder din familjefotografering

Vid bildvisningen några dagar efter fotograferingen träffas vi igen och jag kommer att visa de allra finaste bilderna. Då kan ni bestämma allt ni vill ha, från vanliga fotografier till tavlor, collage, fotoböcker, plexitavlor, canvas, akvarellpapper, Fine Art och lite till. Det finns inga gränser för hur fint det kan bli hemma hos er!
Jag hjälper er att välja rätt bland alla olika tavlor, bilder, fotoböcker m.m.

Snabba tips för en lyckad familjefotografering i min studio i Stockholm

Bildvisning ingår, och det gör vi individuell för varje familj så att varje familj kan beställa i lugn och ro utan att resten av släkten ska sitta och vänta.
Alla kan beställa album, förstoringar och collage och göra det individuellt för att få med de bästa bilderna. Förstoringar, album och allt annat debiteras separat och det finns både paket och a la carte sätt att beställa så att alla blir nöjda

Önskar ni att se roliga och annorlunda familjebilder som inspiration? Ta en titt på
http://www.fotografjannis.se/god-morgon-inspiration-till-roliga-och-annorlunda-familjebilder/

Välkomna att beställa tid för familjefotografering och släktfotografering.

Vill du se fler familjebilder och inspireras? https://fotografjannis.smugmug.com/Familjefotografering

Snabba tips Innan ni kommer för familjefotograferingen

Kläder inför familjefotografering


Innan en familjefotografering behöver alla i familjen välja ut sina kläder, man behöver inte ha något speciellt tema på kläderna men bilden kan bli både roligare och bättre om man tänker helheten. När man väljer ut kläder är det viktigt att man använder neutrala färger annars kommer kläderna att bli dominerande. Det är bättre att använda dämpade nyanser istället för att använda starka färger. Det är också väldigt bra om alla använder samma färger så att inte all fokus hamnar på personen som har väldigt starka färger till exempel som gul.

Tidpunkt


Dagen innan fotograferingen är det viktigt att alla sover ordentligt så att alla är pigga och glada. Om man är utvilad är man på bättre humör och är mycket gladare.
Det är också väldigt viktigt att äta bra innan fotograferingen så man är mätt och glad. Humöret påverkas också ganska mycket när man är hungrig.
Innan fotograferingen måste familjen få all tid dem behöver för att förbereda sig, om dem inte får det kommer dem vara stressade och bilderna kommer inte att bli lika bra.

Koncentration
Det svåraste i en fotografering är att få barnen koncentrerade, som fotograf kan man lära känna barnen lite innan fotograferingen och leka lite med dem, då kommer dem lita och lyssna mer på dig än vad dem gjorde förut. Då kommer dem också lita mer på kameran.
Som förälder kan man under bilden böja sig ner till barnens ögon höjd så att det är lättare för en att få kontakt med barnet, och för att få dem koncentrerade.

EnglishGreekSwedish