Fotografering för Google street view

Bjud in kunderna till en titt inomhus med Street View på Google Maps och Sök.

När potentiella kunder söker efter lokala företag kommer de att se ditt företags bilder direkt på sökmotorns resultatsida.

Street view bilderna ger kunderna en idé om hur det ser ut hos dig.

Kundernas förtroende och tillit ökar. Du har nästan dubbelt så stor chans att en kund ska välja ditt företag och inte någon konkurrent.

Lotta och Christer på Stockholmsförgyllning berättar hur bra och effektiv marknadsföringen blir med Google streetview

Marie Carlsson på PVdesign.se berättar om hur alla kan se hennes väskutställning  virtuellt i Google streetview

Johanna och Lelle från Sundbybergs naprapat & ryggklinik förklarar alla fördelar med Google streetview

Google Streeview fotografering

Bygg upp konsumenternas förtroende för ditt företag med en virtuell rundtur, med hög bildkvalitet, som gör att de potentiella kunderna får en bild av ditt företag innan de kommer innanför din dörr.

Hur kan Google Business View och jag kan hjälpa dig med din marknadsföring?

När potentiella kunder söker efter lokala företag kommer de att se ditt företags bilder direkt på sökmotorns resultatsida. Dessa panoramabilder kommer också att publiceras på Google+, Lokala sidor och Google Maps. Bilderna ger kunderna en idé om hur det ser ut hos dig. Du kan också länka till dessa bilder från din egen hemsida eller Facebook-sida för att locka potentiella kunder.

Det här är extremt bra internetmarknadsföring!
RING 070-7272 242

Behöver jag Google My Business om jag redan har en hemsida?

Google My Business kompletterar din befintliga webbplats genom att ge ditt företag en offentlig identitet och närvaro på Google. De uppgifter du lämnar om ditt företag kan visas på Google Search, Maps och Google+.

Vad kostar det?

Google tar inget betalt. Du får ett otroligt effektivt marknadsföringsverktyg utan månadskostnad eller abonnemang. Fotografens arbete betalas separat och kostnaden är beroende på storleken av din lokal. Google har bestämda regler om att ha bilder tagna på 1-3 meters avstånd för att fotograferingen ska bli godkänd.

Varför behöver jag en “Google godkänd” fotograf?

En fotograf som är “Google Trusted” fotograferar högkvalitativa stillbilder som sys ihop till 360 graders vinkel panorama. Fotografen är utbildad för att leverera HDR-bilder (High Dynamic Range) av högsta kvalitet på interiörer och kan hantera vanliga utmaningar såsom dålig belysning och trånga utrymmen. Fotografen är också Google-certifierad att ta bilder med specifik utrustning godkänd av Google.

Är fotografen anställd av Google?

Fotografen är en oberoende entreprenör/företag och är inte anställd av Google eller ansluten till Google. Fotografen har en Google-certifiering eftersom denne uppfyller Googles kvalitetsstandard för att fotografera panoramabilder, ladda upp dem och publicera dem på Googles eget internetmarknadsföringsverktyg.

Vad behöver jag göra för att förbereda mig för fotografering?

Lokalen ska vara ren och presentabel. För bästa resultat, städa hela lokalen innan fotograferingen. Tänk på hur vill du att första intrycket ska vara när kunderna ser ditt företag på nätet. Ersätt trasiga lampor med nya och se till att allt är i toppskick.

Fördelar som du får med Google Business View:

 1. Din verksamhet placeras bokstavligen på Google Maps och är fullt integrerad med Google Maps Street View, Google+ och Google lokala sidor.
 2. Din sida blir mer attraktiv för potentiella kunder och är alltid tillgänglig.
 3. Det är lätt att koppla Business View till din egen webbplats och sociala medier.
 4. Du blir uppbackad av ett av världens mest betrodda varumärken – Google
 5. Din sida visas för kunder/potentiella kunder både lokalt och globalt.
 6. Dina kunder kan skriva sina egna recensioner.
 7. Bilder och virtuella turer sparas, visas och är tillgängliga helt kostnadsfritt.
 8. Upphovsrätten till bilderna tillhör kunden, dvs dig.

 

 

RING 070-7272 242

 


Ditt företags synlighet i Google är en viktig tillgång. Förbättra din närvaro med Google Street View. I sökresultatet tillkommer en länk ” se insidan”. Detta gör sökningen tydligare och kunderna får en uppfattning av företaget direkt vid sökresultatet vilket är ovärderligt.
Lägg enkelt in Street View-rundturen på din hemsida med Google Maps API eller via HTML.

 

Vem kan ha nytta av detta?

Alla som har en verksamhet som ska vara tillgänglig för både nya och befintliga kunder.

Butiker, restauranger, gym, salonger, advokatbyråer, reklambyråer, frisörer, sjukgymnaster, tandläkare, herrgårdar, konditorier, bilverkstäder, showrooms, hotell och konferensanläggningar är några exempel på verksamheter som har mycket att vinna på att vara synliga online.

Även verksamheter såsom kyrkor, arenor, museer, badhallar, mässor, skidanläggningar, event mm får genom Google Maps Business View en unik möjlighet att visa upp sig. Alla verksamheter som på något sätt välkomnar kunder/besökare kan dra nytta av att visa upp sig på detta interaktiva sätt.

Kostnaden startar vid 4000 SEK + moms för den minsta lokalen. Pris fastställs utifrån lokalens storlek och övrig beskaffenhet så att bästa möjliga presentation skapas. Möjlighet finns att fotografera allt från mindre lokaler till stora objekt i flera våningsplan. Detta gör att prisbilden varierar från fall till fall. Offert lämnas utifrån de givna förutsättningar. Det är Google som bestämmer reglerna om antalet bilder.

Enligt Google:

 • Bilder måste tas med ett avstånd på mellan 1-3 meter från varandra för att det ska bli godkänt och länkarna ska fungera bra mellan referenspunkterna.
 • Två bilder måste tas utanför lokalen –  3 meter respektive 1 meter från entrén.
 • En bild måste tas en meter från entrén in i lokalen.
 • Resterande bilder ska fotograferas på ett sätt som möjliggör att man kan “gå” från punkt till punkt max 3 meter från varandra.

(Fotografen kan inte ändra de här reglerna.) 
Google My Business ger dig direkt kontakt med kunderna och är en fantastisk möjlighet för företagare.
Det förbättrar även din organiska ranking hos Google.