Porträttfotografering med professionell sminkning och hårstyling i studio

En professionell makeup artist i studion kan göra dina portättbilder ännu snyggare

Miriam Arias är en diplomerad makeup artist och finns i studion. Dina porträttbilder blir ännu snyggare med en sminkning innan fotografering.

Resulterar fotografering med sminkning och styling i bättre portättbilder?


Sminkning och hårstyling innan din porträttfotografering är vanligtvis en bra idé eftersom det kan hjälpa till att förbättra utseendet på dina porträttbilder. Om du vill att dina fotografier ska se så professionella och attraktiva som möjligt, kan sminkning och hårstyling göra en stor skillnad.

Fotografering med sminkning och styling kan också vara användbart för att framhäva vissa drag hos personen, till exempel ögonfärg, kindben eller läppar. Sminkning och styling kan också användas för att dölja oönskade drag, som mörka ringar under ögonen eller finnar.

fotografering med sminkning och styling
fotografering med sminkning och styling . Make up artist: Miriam Arias

Men det är viktigt att komma ihåg att sminkning och styling bara är en del av processen för att ta en bra porträttbild. Andra faktorer, som ljussättning, posering, bakgrund och kamerateknik, är också viktiga faktorer för att få en bra porträttbild. Det sköter jag som din porträttfotograf med över 35 års erfarenhet. Dina porträttbilder kommer att se proffsiga ut.

När du ska sminkas för en fotografering bör du dock tänka på att anpassa sminket för just det ändamålet du ska fotograferas. För mycket smink kan göra att du ser för konstgjord ut på bilderna och kan faktiskt ha motsatt effekt. Att framhäva dina naturliga drag och få en jämnare hudton är ett bra utgångspunkt.

fotografering med sminkning och styling gjord av Miriam Arias
Din porträttfotografering blir mer lyckad efter en med sminkning och styling gjord av Miriam Arias

Miriam Arias, en erfaren och diplomerad makeup artist

Miriam Arias är diplomerad Makeup Artist och hårstylist med mycket erfarenhet inom beauty, fashion , theater, special effects och bodypainting. Hon finns i studion och kan erbjuda två olika smink och styling paket för att du ska bli bäst på bild.

Diplomerad makeup artist
Diplomerad makeup artist och hårstylist
Diplomerad stylist
sminkning och styling gjord av Miriam Arias
Miriam Arias jobbar i min studio med att piffa upp dem som ska fotas.

Konsultation innan sminkning för en lyckad porträttfotografering

En konsultation med en professionell sminkös kan vara en bra idé om du vill ha hjälp med att välja rätt smink för en fotografering eller för en speciell händelse. Under en konsultation kommer sminkösen att diskutera dina behov och önskemål och hjälpa dig att hitta de produkter och tekniker som passar dig bäst. Sminkösen kan också ge dig snabba tips om hur du kan förbättra din hudvård och hjälpa dig att skapa en look som passar din personliga stil.

fotografering med sminkning och styling
Porträttfotografering med sminkning och styling. Make up artist: Miriam Arias

En sminkkonsultation kan också vara till hjälp om du har specifika problemområden som du vill dölja eller förbättra, såsom finnar eller mörka ringar under ögonen. En sminkös kan hjälpa dig att välja rätt produkter för att dölja dessa problemområden och skapa en jämnare hudton. Miriam är erfaren och kunnig inom området.

Är sminkning för fotografering annorlunda från vanlig sminkning?

Ja, sminkning för fotografering skiljer sig oftast från vanlig vardagssminkning eftersom kameror och blixtar kan förändra hur sminket ser ut på bild.
För det första kan kameror och blixtar förstärka och framhäva små detaljer och skavanker i huden, vilket kan göra att huden ser ojämn ut på bild. Därför är det viktigt att använda en jämn bas, såsom foundation, som matchar hudtonen och hjälper till att dölja ojämnheter och förbättra hudstrukturen.

För det andra kan blixtar och kameror förändra hur färger ser ut på bild. Därför kan det vara en bra idé att använda lite mer intensiva färger än vad du vanligtvis skulle göra för att säkerställa att de syns på bilderna. Använda också ljusa highlighters för att framhäva dina ansiktsdrag på ett subtilt sätt.

För det tredje bör du undvika att använda för mycket glansiga eller reflekterande produkter, såsom glansiga ögonskuggor eller glansiga läppglans, eftersom de kan blända kameran och göra att du ser blank ut på bilderna. Istället kan du använda produkter med en matt finish för att undvika detta.

fotografering med sminkning och styling
porträttfotografering med sminkning och styling. Make up artist: Miriam Arias

Ska jag oroa mig för mina hud ojämnheter inför sminkningen?

Nej, Du behöver inte oroa dig för ojämnheter i huden inför sminkningen eftersom smink kan hjälpa till att dölja ojämnheter och förbättra hudstrukturen. Men för bästa resultat kan det vara bra att försöka förbereda huden innan du ska sminkas inför din porträttfotografering.

En bra hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad när det gäller att förbereda huden för sminkning. Det är viktigt att rengöra huden ordentligt med en mild rengöring och sedan använda en toner för att återställa hudens naturliga pH-värde. En fuktighetskräm kan sedan appliceras för att ge huden fukt och en slät yta.

Om du har ojämnheter i huden, såsom finnar eller mörka ringar under ögonen, kan vi dölja dem. Om det ändå syns är inte heller problem eftersom jag som porträttfotograf går igenom bilderna och dedigerar bort det som inte bör finnas där och som är temporärt.
Alla finnar, sår eller annat som kommer att försvinna med tiden tas bort så du behöver inte vara orolig för det.

fotografering med sminkning och styling
porträttfotografering med sminkning och styling i studion
Make up artist: Miriam Arias

Är sminkning inför fotografering bara för kvinnor?

Nej! Fotografering och sminkning kan vara till nytta för alla, oavsett kön. Sminkning och styling kan användas för att framhäva de bästa dragen hos en person, oavsett om det är att betona ögonen, läpparna, kindbenen eller något annat.
Genom att ta en bra bild kan man fånga en persons personlighet och utstrålning på ett sätt som kan vara svårt att beskriva med ord. Det kan också vara användbart för professionella ändamål, som att uppdatera en LinkedIn-profil eller CV, eller för personliga ändamål, som att skapa minnesvärda bilder för att dela med vänner och familj.

Hur bokar jag Miriam och vad kostar det?

Miriam kommer att finnas i studion Måndag tisdag och Onsdag varje vecka. Du kan boka Miriam direkt på:
https://www.bokadirekt.se/places/makeup-hair-at-home-services-39244
Vill du boka en porträttfotografering? Prislistan är här
https://www.fotografjannis.se/portrattfotografering-for-linkedin-cv-och-hemsida-prislista/

porträttfotografering med sminkning och styling
porträttfotografering med sminkning och styling
Make up artist: Miriam Arias

En yrkessminkös berättar ..

När jag sminkar inför en fotografering lägger jag mycket fokus på basen, alltså foundation. Mitt mål är att redan i det här stadiet dölja mörka ringar under ögonen, dölja finnar, reducera rynkor och så vidare. På det sättet blir det enklare att senare minska näsan eller framhäva kindben med sminkningen. Slutresultatet blir alltid att skapa en look som är naturlig, enkel och fräsch. När det gäller håret så ska det vara en vardagsfrisyr som man känner sig bekväm med och som passar bra att gå till jobbet med, utan att det ska kännas “för mycket”. 

Vill du boka en porträttfotografering? Prislistan är här
https://www.fotografjannis.se/portrattfotografering-for-linkedin-cv-och-hemsida-prislista/

Porträttfotografering med styling-En befrielse för en portättfotograf.

Det är inte bara kul och underhållande att vara inblandad i ett team av tre personer som ska jobba för att få en kanonfin porträttbild. Det är också en befrielse. I vanliga fall måste jag som porträttfotograf ha full koll på massor med ting som kan gå snett.  Det kan vara plagg som inte sitter rätt, det kan vara smycken som inte hänger rätt, det kan vara rester av läppstift på tänderna eller hårstrån som flyger upp, det kan vara mjäll eller en dubbelhaka som syns väldigt tydligt. 

Läs hur man ska tänka kring sminkning vid fotografering! http://stinamarkan.se/blogg/beauty/beautyskolan/att-sminka-infor-en-fotografering