Fotostudio till uthyrning i Stockholm

Hyrstudio Stockholm

Hyr min fotostudio i Vasastan för dina fotoprojekt, filminspellning, kurser. föreläsningar mm!

Studiouthyning i Stockholm – PRISLISTA för STILLBILD.

 • Fastpris 450 kr/timme + moms, minst 2 timmars bokning.
 • Studiovärd ingår
 • Studioyta c:a 150 kvadratmeter-Takhöjd 3m
 • Återställning – städning gör du själv inom bokningstiden (alternativ 500 kr, se ovan)
 • Hyrpriset avser max 5 personer i lokalen. Fotar du stora släkt- eller personalfotograferingar med massor med människor? Kontakta mig innan.
 • Pappersbakgrund 150 kr/meter +moms
 • Helg: 100% tillägg, kvällar efter 18.00 50% tillägg

Studion ligger cirka 200 meter från Odenplan

Tänkte du filma din egen videofilm?

Jag har ett videobås som hyrs ut färdigt med alla lampor, mikrofon och kamera för att du ska filma din egen videofilm. När du är klar kan du ta med dig materialet för att klippa ihop din videofilm själv. (Jag kan också hjälpa till med det) Ta en titt här :https://www.fotografjannis.se/prislista-hyrstudio-for-streaming-i-stockholm/

UTRUSTNING (som kan ibland vara tillgänglig men garanteras ej). Om det finns på plats och inte används till annat kan du få hyra det.  Om du behöver annat som dina egna bakgrunder, green screen, dator mm. tar du med det!

 • Blixtar, (Profoto, Elinchrome,
 • Studiostativ
 • Reflektorer
 • Ljusmodifierare som softboxar, paraplyer, raster & bikakor
 • Bomarm
 • Ljusstativ
 • Skärmar
 • Autopoles
 • Aktiv USB sladd
 • Speglar
 • Pappersbakgrunder
 • Bredband
 • Kaffekokare, micro, kyl och frys
  Om du behöver annat som dina egna bakgrunder, green screen, dator mm. eller hyra ljus kan du göra det från 

Studion är skofri (gammalt trägolv). Inomhusskor eller tofflor går bra att använda. Tofflor finns.
Jag är på plats under tiden som värd och hjälper till med det praktiska.
Studion är INTE ljudisolerad för filmning men som regel är det väldigt tyst.

hyrstudio

 

VILLKOR för uthyrning av Studion

Avbokning som sker mindre än 72 timmar debiteras med 100%. Ombokning är kostnadsfri och ska göras minst 72 timmar innan. Återställning och städning sköter du själv. Tänk på att det tar lite tid att både rigga upp och städa efteråt och det ska vara återställt inom den tiden du hyr (alternativt plockar jag själv undan efteråt, då tillkommer 500 kr). Förskottsbetalning faktureras vid boknings tillfälle.

Priser för återkommande kunder i studiouthyning

Återkommande kunder betalar månadsvis, Det finns paket för 10-15, 30, 40 timmar i månaden, som kostar från 3500 kr/månad uppåt. Moms tillkommer. 

Nybörjare i en fotostudio?

Sluta grubbla och undra. Fråga mig istället 🙂

Det kan vara lite svårt för en nybörjare att bli vänja sig  vid hur man fotar i studion. Om man har jobbat med studioblixtar länge då vet man av erfarenhet hur starkt blixtljuset är och hur ska man forma det innan ljuset träffar motivet. Dessutom vet man vilka ljusformare som påverkar vitbalansen och genom att använda ljusformare som är likvärdiga vitbalansmässigt får man ett resultat som kan återställas till perfekt vitbalans om man fotograferar i rå. 

Kickstarta din studioupplevelse

Även om det kostar lite extra, fråga mig om att få hjälp med ljussättning / exponering / val av modifierare mm. Det kan vara en väldigt bra tidsmässig besparing som också sparar pengar eftersom plåtningen tar mindre antal timmar

hyrstudio

.

Produkt & Reklamfotografering av hushållsmaskinner för förpackningar

Olika ljusformare ger dessutom olika resultat, mjukare eller hårdare ljus, det ger olika spridning i ljuset och de påverkar styrkan förutom vitbalansen.

En väldigt viktigt del av tekniken som är slutartiden sätts direkt ur spel när du ska fota i studion. Du sätter slutartiden i din kamerans godkända tid eller lägre och det sitter där utan att kunna påverka exponeringen. 

Produkt & Reklamfotografering av moppar för e-handel
Produkt & Reklamfotografering av moppar för e-handel

Allt som man hade lärt sig som fotograf om exponeringstriangel mellan ISO, slutartiden och bländaren är borta. Istället kommer man som studiofotograf att interagera med ISO, bländare och blixtstyrka. Häftigt eller hur?

Studion lämpar sig också för lite större produktioner som denna här nere som tog en heldag att filma. Greenscreenen är 6 meter bred för att alla ska få plats.

Vem kan hyra min studio i Stockholm-Vasastan


Jag vill passa på och tacka alla mina återkommande kunder som hyr studion lite då och då! Du som behöver en studio att hyra lite oftare kommer att få toppenservice och bra priser. Folk och företag som brukar hyra in sig gör det av olika anledningar….

1. Skolor och gymnasier som kommer med sina elever & handledare till min studio. Inte minst smink- och makeupskolor med elever som lär sig att sminka och styla och sedan förevigar sina alster i studion.
2. Produktionsbolag som behöver hyra en fotostudio i Stockholm lite då och då för speciella projekt såsom fotograferingar av produkter och personer.
3. Reklambyråer med tight budget som vill göra allt mer själva för att ha kontroll över produktionen. Kul att ha er som kunder.
4 . Kollegor och fotografer som fotograferar mycket ute på plats men ibland behöver hyra en fotostudio i Stockholm för olika jobb som kräver det. Det kan vara produktfotograferingar som kräver snygg ljussättning, företagsgruppbilder eller familje- och barnfotograferingar
5. Egna företagare som är duktiga fotografer. Idag när alla är fotografer är det många som vill fota sina egna projekt/produkter och kapa ner kostnaderna
6. Möhippa och svensexa är alltid kul! Ta med dricka och kom förbi. 
7. Företagspresentationer och föreläsningar & kurser
Många företag hyr in sig i studion för att föreläsa, hålla kurser och utbildningar, företagspresentationer mm. 
8.  Konstnärer som vill fota sina alster
9.  Artister och musiker som vill fotas av vänner och bekanta i form av duktiga amatörfotografer och behöver göra det i studiomiljö.
10. Videoproducenter och filmare som behöver filma i en studiomiljö

Att hyra en fullt fungerande fotostudio är ingen garanti för fina bilder. Att arbeta med studioljus kräver kunskap och erfarenhet.
Tänk på det INNAN du bokar och fråga om hjälp för att komma igång fort.  Samma sak gäller om du hyr en formel 1-bil. träning ger färdighet. Men det visste du redan.

hyrstudio