Tips om din gravidfotografering

Gravidfotografering

Gör din gravidfotografering i studion i Stockholm! En tid som ni kommer att minnas livet ut!

Magen och sedan bebisen. Låt mig hjälpa er att göra minnena så levande så möjligt, låt mig hjälpa er att skapa stämningen och ljussätta magen för ett minne som kommer att leva länge!

gravidfotografering-i stockholm
Spännande motljus i gravidfotografering i studion

Bebisens allra första porträtt?

Stort grattis till den kommande tillökningen! Ni har en spännande tid framför er!

Om du läser det här är du säkert intresserad av att föreviga din mage och jag hjälper dig gärna med goda och professionella råd och tips för att fotograferingen ska bli så lyckad som möjligt.
När är den bästa tiden att fota kanske är din första fråga?
Mitt svar är att allt från v 32–34 är helt ok och magen har hunnit växa mycket. Tänk på att de allra sista veckorna kanske du inte är så rörlig som du önskar och det kan kännas begränsande. En annan risk med att vänta till sista minuten är att bebisen kanske bestämmer sig för att komma ut i världen innan vi hinner fota magen. Därför är det bra att göra det ett par tre veckor eller någon månad innan den är beräknad.

Gravidfotografering med barn
Gravidfotografering med barn

Hela familjen eller bara du och magen?

Min ambition är att hela familjen ska vara med! Om det finns tidigare barn, djur i familjen, och så klart blivande pappan. Det blir en värme och känsla i bilderna när hela familjen är samlad runt magen, en värme som är svår eller omöjlig att få på något annat sätt.

Men OM du vill fotas själv av någon anledning (kanske som överraskning?) är det förstås helt ok. Om du vill, ta gärna med en kompis som kan hjälpa till och även som smakråd. Titta på bilder på: http://www.fotografjannis.se/gravidfotografering-med-hela-familjen-runt-magen/

Ta gärna en titt på bilderna och se om du har några favoriter, jag försöker variera ganska mycket men vi har alla våra favoriter och jag tycker att vi ska börja med de bilderna som ni gillar bäst.

Spännande motljus i gravidfotografering
Spännande motljus i gravidfotografering

Kläder för gravidfotografering i studion i Stockholm

Det är roligt att ha lite olika kläder för att variera under din gravidfotosession. Det är också kul att tänka på att vissa bilder kan vara lämpliga för att visa runt men andra ska vara lite mera privata. En tight klänning är bra för att visa den runda magen. Använd plagg som du gillar och välj de färger du föredrar.

Ett lite mer avklätt alternativ är en morgonrock eller kimono. Kimonon kan man dra bakåt så att mer av magen kan synas. Underkläderna ska väljas med omsorg, trosorna kan vara i lite mörkare färg för att de inte ska synas så mycket och det blir enklare att få dem dämpade. Bh:n kommer att synas mer och då är det bra om man väljer något snyggt, enkelt eller lyxigt som man vill ha.

Skulle det synas spår av åtsittande kläder på huden kan vi ta bort det på datorn men försök att undvika åtsittande kläder i alla fall. Tänk på att det även kan vara kul att variera med håret, ta gärna med det som behövs för att ordna det!

Gravidfotografering med barnsmycken. strumpor eller skor
Gravidfotografering med barnsmycken. strumpor eller skor

Barnsmycken, skor mm

Smycken, små skor eller strumpor, en amulett eller annat smått är jättekul att ha med vid gravidbilder. Som jag nämnde tidigare, ju mer vi varierar desto roligare blir resultatet.
Glöm inte heller ultraljudsbilden! Vi kan montera den och visa upp den som en liten affisch eller i mobilen framför magen!

Låt blivande pappa vara med din gravidfotografering
Låt blivande pappa vara med din gravidfotografering

Gravidfotografering i studion i Stockholm-Pris & paket

Familjefotografering, barnfotografering & gravidfotografering Prislista
Familjefotografering, barnfotografering & gravidfotografering prislista

Humor

Jag tycker att det blir roligt och avspänt om man blandar in humor. Tänk ut om ni skulle vilja måla ett hjärta eller skriva något kul på magen (jag har vattenfärg i studion som är lätt att tvätta bort 😀)

Vill du se bilder när hela familjen är med? Titta på: https://www.fotografjannis.se/gravidfotografering-med-hela-familjen-runt-magen

Flera gravidbilder kan du se på https://www.fotografjannis.com/Gravidfotografering

JAG ÄR IDEL ÖRA för era önskemål!

Vill du få lite inspiration i din mobil?

Kontakta mig så kan jag skicka en PDF med bilder och inspiration.

EnglishSwedish