Gravidfotografering i studion i Stockholm

Välkommen för en gravidfotografering i min studio i Stockholm

Tips om din gravidfotografering

Tips för att planera en perfekt gravidfotografering i studio

Här kommer mina bästa tips om din gravidfotografering i studio. Läs om hur du ska planera din gravidfotografering i studio, vad ska du ha med dig, vilka kläder du ska använda och hur det ska gå till. Inte minst … när är det det bästa tiden att göra din gravidfotografering.

Gör din gravidfotografering i studion, ett minne för livet!

gravidfotografering-i stockholm
Spännande motljus i gravidfotografering i studion

Planering av din gravidfotografering

Gravidfotografering kan planeras med fördel runt vecka 32-37. Magen har vuxit men du är fortfarande ganska rörlig för gravidbilder. Skulle du ha bristningar kan vi fixa/ bildbehandla efter fotograferingen så du behöver inte oroa dig för det. Bestäm själv om tidpunkten. Du kan din kropp bäst och är oftast lätt att anpassa/boka om gravidfotograferingen efter den tidpunkten som funkar bäst för dig.
Jag fotograferar endast i studio eftersom jag tycker att jag kan ha mest kontroll över ljussättningen i min studio i Vasastan. Dessutom är det varmt & skönt, det blir lättare att byta om, titta sig i spegeln eller gå på toa. Vill man vila lite finns soffa. Det är både bekvämt att vara i studiomiljö men det blir också en fantastisk möjlighet att ljussätta din mage på ett kreativt sätt

Om du läser det här är du säkert intresserad av att föreviga din mage och jag hjälper dig gärna med tips för att fotograferingen ska bli så lyckad som möjligt.
Tänk på att de allra sista veckorna kanske du inte är så rörlig som du önskar. Det kan kännas begränsande. En annan risk med att vänta till sista minuten är att bebisen kanske bestämmer sig för att komma ut i världen innan vi hinner fota magen. Därför är det bra att göra det ett par tre veckor eller någon månad innan den är beräknad.

Gravidfotografering med barn
Gravidfotografering med barn

Hela familjen eller bara du och magen?

Min ambition är att hela familjen ska vara med! Om det finns tidigare barn, djur i familjen, och så klart blivande pappan. Det blir en värme och känsla i bilderna när hela familjen är samlad runt magen, en värme som är svår eller omöjlig att få på något annat sätt.

Men OM du vill fotas själv (kanske som överraskning?) är det förstås helt ok. Om du vill, ta gärna med en kompis som kan hjälpa till och även som smakråd. Titta på bilder på: http://www.fotografjannis.se/gravidfotografering-med-hela-familjen-runt-magen/

Ta gärna en titt på bilderna och se om du har några favoriter, jag försöker variera ganska mycket men vi har alla våra favoriter och jag tycker att vi ska börja med de bilderna som ni gillar bäst.

Spännande motljus i gravidfotografering
Spännande motljus i gravidfotografering

Kläder för gravidfotografering i studion


När man gör en gravidfotografering visar man alltid lite naken hud. Du kan bestämma själv hur mycket är för mycket och planera dina klädval efter det.
Jag tycker att det är roligt att variera med både bilder med alla i familjen men också bilder som du är själv så att man kan tydligt se magen.
När jag säger hela familjen då menar jag verkligen hela familjen. Om det finns barn men även om det finns djur de är välkomna i studion. Det roligaste familje bilderna är alltid med små barn eller hundar och katter rund magen. Man ska inte glömma att djur tillhör också familjen:)
Bilderna som alla är tillsammans blir en fantastiskt minne

Gravidfotografering
Gravidfotografering med blivande pappa

De flesta som vill komma för en gravidfotografering undrar om vad de ska ha för kläder med sig. Vi fotograferar i studio och klädbyte är lätt och enkelt. Därför rekommenderar jag att man har mycket kläder med sig. Det bästa är om man tänker på vilka som ska se gravidbilderna. Jag rekommenderar att dela upp fotograferingen på två olika sätt. Dels att fota bilder som är lite mera privata och mer avklädda som en riktigt fin minne av magen men också bilder som kan visas upp för alla utan problem.

mer tips om kläder och gravidfotografering

Du som ska känna dig bekväm med ditt klädval. När vi ändå pratar kläder tänk också på blivande pappas kläder och även barnens. Det blir roligare om kläderna matchar med varandra.

Dina kläder kan vara tighta och figurnära så att det blir lättare att se magen men även luftiga och tunna sommarklänningar som man kan belysa med motljus för lite mer drömska bilder. Det som du känner dig bekväm med blir oftast bäst. Ju mer de framhäver magen desto bättre blir det. Jag som fotograf anpassar ljussättningen och skapar det motljus eller medljus som bilden kräver. Snacka om en stora fördel att fotografera i studion. Att vi bestämmer själva hur ska vi ljussätta din gravida mage. Ute i naturen är svårt att kontrollera ljuset på samma sätt utan man ska anpassa sig till det istället.

Ha gärna med lite olika kläder för att variera under din gravidfotosession. Några bilder kan vara lämpliga för att visa runt men andra ska vara lite mera privata. En tight klänning är bra för att visa den runda magen. Använd plagg som du gillar, välj de färger du föredrar.

Underkläder för din gravidfotografering

Gravidfotografering

Fundera också på vilka underkläder du ska ha för en mer avklädd variant av gravidfotografering. Jag rekommenderar lite mörkare underkläder kanske med en färgklick på din BH. Även badrock eller kimono kan användas med fördel eftersom man kan lätt dra tillbaka det och visa mer eller mindre av magen.
På alla mina gravidfotograferingar när vi ska fota en mer avklädd variant kommer jag att ljussätta sparsamt med mycket motljus för att man inte ska kunna se alla små detaljer utan man ska få en känsla av magen och kroppen. Dessa bilder är också roliga att förstora upp, göra tavlor eller konstverk att hänga upp hemma utan att det känns närgångna.

Gravidfotografering

Har du inte badrock eller kimono kan du alltid satsa på en tygbit, fluffig / tunn som du kan ha runt midjan eller över axlarna. När man fotograferar med mycket motljus ser man inte exakt alla detaljer
Tänk på att kläder lämnar spår på huden. Använd inte tighta kläder eller resår eller annat som kan lämna spår på huden. I värsta fall kan man retuschera bort det så kan man så är det bra att undvika det.
Händerna kommer att synas under fotograferingen. Ta väl hand om dina händer / naglar eftersom vi kommer att fotografera närbilder på magen med händerna. Ett måste för bildvariationen under en gravidfotografering

Fundera när du bokar på vilka tider blir bäst för dig. Framförallt kom utvilad. Vi vill att du ska orka igenom fotograferingen som tar c:a 40 minuter men också för att du ska strålar glädje och förväntan. Lättare gjort om du inte är dödstrött under gravidfotograferingen

Underkläderna ska väljas med omsorg, trosorna kan vara i lite mörkare färg för att de inte ska synas så mycket och det blir enklare att få dem dämpade. Bh:n kommer att synas mer, då är det bra om man väljer något snyggt, enkelt eller lyxigt som man vill ha.

Skulle det synas spår av åtsittande kläder på huden kan vi ta bort det på datorn men försök att undvika åtsittande kläder. Tänk på att det även kan vara kul att variera med håret, ta gärna med det som behövs för att ordna det!

Gravidfotografering med barnsmycken. strumpor eller skor
Gravidfotografering med barnsmycken. strumpor eller skor

Accesoarer och rekvisita smycken, skor mm

Ta gärna med smycken och amuletter, små skor eller annat kul att använda under fotograferingen. En av tjejerna hade ett band som knöts som en rosett runt magen, det gjorde hela bilden mycket roligare.
Jag brukar rekommendera att ha en ultraljudbild som man kan visa upp, bebisskor eller bebiskläder.

Smycken, små skor eller strumpor, en amulett eller annat smått är jättekul att ha med vid gravidbilder. Som jag nämnde tidigare, ju mer vi varierar desto roligare blir resultatet.

Låt blivande pappa vara med din gravidfotografering
Låt blivande pappa vara med din gravidfotografering

OBSERVERA! Gravidfotografering med familen 3600:- gravidfotografering (en person) 2900:-

Humor och gravidfotografering

Jag tycker att det blir roligt och avspänt om man blandar in humor. Tänk ut om ni skulle vilja måla ett hjärta eller skriva något kul på magen (jag har vattenfärg i studion som är lätt att tvätta bort 😀)

Vill du se bilder när hela familjen är med? Titta på: http://www.fotografjannis.se/gravidfotografering-med-hela-familjen-runt-magen

Flera gravidbilder kan du se på https://www.fotografjannis.com/Gravidfotografering