Hemsidan lyser upp med en fin gruppbild

Hemsidan lyser upp med en fin gruppbild

Du surfar runt på nätet. Efter en stund hittar du hemsidan du letar efter. Du välkomnas av flera glada leenden i en gruppbild. Du tänker att hemsidan lyser upp med en fin gruppbild. En värme sprider sig i kroppen av att dessa människor finns här för dig.

Gruppbilden är kul och du får en känsla av glada gänget, det känns bra att veta hur folk ser ut innan du träffat dem. Det kan vara en anledning till varför.

Det finns en gemenskap och sammanhållning hos de människorna, som gör att du känner dig trygg med att boka in ett möte med en av dem.

Du funderar nu på din hemsida. Du skulle vilja ge dina kunder samma upplevelse.  En kollega dyker upp bakom axeln på dig.

Hemsidan lyser upp med en fin gruppbild

-Åh fan, säger han. Vilken trevlig gruppbild! Vår hemsida borde se ut som deras. Hemsidan lyser upp med en fin gruppbild.Det skulle vara kul att ha en sådan glad gruppbild för våra kunder att se.

Du firar av ett leende och säger:

Jag tänkte faktiskt på en gruppbild också! En rolig gruppbild på hemsidan gör  att de känner sig  välkomnade. En gruppbild behöver inte alltid vara en bild tagen av en grupp vid ett specifikt tillfälle. Istället kan man använda sig av ett antal individuella bilder som man kombinerar som man önskar och sätter samman till en unik gruppbild. En gruppbild som består av sammansatta individuella bilder kan ändras och förändras när det behövs. Det är enkelt att lägga till en person som börjar en anställning eller kanske bara är med en kort tid i ett projekt och det är lika enkelt att komponera om en ny bild när någon i gruppen försvinner.

Då tycker jag att vi tar och ringer en fotograf.

Fotar vi här eller i studion, vad tycker du?

Antingen är vi inomhus eller så kan vi vara i fotografens studio. Vi kan också vara utomhus om det inte regnar.

Jag har en finne här. Tror du han kan hjälpa mig att trolla bort den?

-Ja klart han kan.

-Men hur kan gruppbilden se ut?

Hemsidan lyser upp med en fin gruppbild

-Vi kan välja. Den kan vara både i svartvitt eller färg?

Det skulle vara kul att ha en förstoring på kontoret av gruppbilden för alla kunder att se.

-Tror du att vi kan ordna smink?

Det kan säkert ordnas.

Hur ska man då underhålla en bild?

Kan vi ordna bilder från vårt kontor i Göteborg så att vi är allihopa på samma bild?

Ja det kan vi.

Hemsidan lyser upp med en fin gruppbild

Flexibla och varierbara gruppbilder vid personalfotografering

När en kreativ fotograf möter en kreativ grupp kan allt hända. Till exempel att man leker med möjligheter och skapar fyndiga lösningar. En mäklarfirma behövde gruppbilder som skulle vara enkla att omskapa när gruppen förändras.  

Det här är en smart fotolösning om man till exempel är ett företag som omsätter personal i hög takt, om arbetsplatsen består av anställda i korttidsprojekt eller liknande.

Oändligt många kreativa möjligheter

Om man behöver olika gruppbilder för olika ändamål så är inte heller det något problem. Jag kan som fotograf klippa och klistra efter kundens önskemål och möjligheterna är nästintill oändliga.

När jag fotograferar den här typen av flexibla och varierbara gruppbilder fotograferas personerna vända både till höger och vänster så att bilden kan komponeras på olika sätt. En mäklarfirma fotograferade jag på en konferens där jag skapade en tillfällig studio men det fungerar lika bra att komma för personalfotografering till min egen fotostudio i Vasastan.

Det finns en kreativ lösning för alla.

EnglishGreekSwedish