Highspeed foto – splash

Arbete inför AW och Vernissagen senare i Januari pågår febrilt. Jag har redan några splash motiv som jag gillar väldigt mycket men jag måste jobba med några till. Den här gången blir det clementiner i vatten.

Det viktiga med höghastigetsfoto är att man ska frysa ögonblicket. Det som bilden visar är omöjligt att se med ögat eftersom allt går så fort när det händer. Det finns flera sätt att attackera problemet och alla går ut på att  exponera för så kort tid som möjligt. Jag föredrar att jobba med blixtar som har extrem kort brinntid.

Det krävs många exponeringar för att få vad man är ute efter men resultatet blir jättefin och alltid överraskande eftersom jag inte heller kan se vad jag har fotat innan jag tittar på själva bilden:)

Den här bilden kommer att finnas på AW Vernissage senare i Januari som både poster och fine art. Hoppas du kommer till AW den 26/1 2016, kl. 16-21

splash

EnglishGreekSwedish