Hundfotografering i Hundens hörna, Råsunda

Hundfotografering i hundens hörna, Råsunda!

Då var det dags igen för Hundfotografering i hundens hörna i Råsunda. Emelie hade ringt och bokat in mig den dagen som de skulle ha en insamling till förmån av Hundstallet.
Jag kom fram och lastade av medan snöstormen pågick! Väl in i hundens hörna blev jag bjuden på varmt gott kaffe och började senare rigga upp för hundfotograferingen. Många hundar var nyfikna på mig och utrustningen och de kom nära och nosade runt.
I rummen där hundar vistas får man inte ha ström på strömuttagen så vi fick dra in ström med en skarvsladd från kontoret. Det tog inte med en 20 minuter och studion var ”färdig”.

Jag hade hunnit rigga upp ljus, bakgrund och matta för hundarna att stå på och posera. Emelie hade öppnat en påse med hundgodis och ställde den vid fönsterblecket . Det är jättebra att ha lite hundgodis vid en hundfotografering.
När allt var klar jag ropade in en hund för att vara modell medan jag justerade ljuset. Själva ljuset är otroligt viktigt under en hundfotografering. Pälsen måste blänka och då är det placeringen och ytan av ljuskällan A och O. När ljuset ska ställas in första gången då är det bra om man använder sig av en ”modell” i lagom storlek och färg! Senare när det kommer in stora eller små, svarta eller vita hundar kompenserar jag som fotograf med att korrigera både exponering i kameran och styrkan på ljuset som kommer från blixtarna.

När ljussättningen blev klar var det dags att dekorera upp med lite hundbilder för inspiration och starta datorn som ska användas för bildvisning.

Man ska inte heller glömma att skicka en bild till sociala media! Emelie hann fota och lägga upp på både Facebook och Instagram och jag delade också friskt på min tidslinje. Många vänner och bekanta gillar sådana inlägg 🙂

Det samma gäller  också Linkedin! Även om det är ett yrkesnätverk kommer många av gilla det eftersom de har hundar! Det kan ju också hända att någon bor riktigt nära Solna och vill passa på att komma eftersom vår fotografering i Hundens hörna är kostnadsfri! Dessutom kan de passa på och stödja Hundstallet! Är du en matte som har en busig, nyfiken och glad vän? Varför har du inte kommit hit än?

Njut av dagens personligheter i den här korta klippet! De är så stilliga!