Tips om hur ska du förbereda dig för en perfekt familjefotografering

Det är mycket som ska klaffa om det ska bli en lyckad familjebild!  Vissa av parametrarna kan vi inte kontrollera alls (som till exempel små barns humör – fråga mig inte hur jag vet! Men andra parametrar kan vi planera hur bra som helst!

familjefoto

Kläderna är ganska viktiga att planera. Ni kanske vill ha liknande kläder eller matchande färger. Tänk på att familjebilder ska leva väldigt många år framöver. Plaggen som idag känns moderna kanske inte känns lika självklara om 20-30 år.

0D3A8061-Edit-Edit-2

Därför rekommenderar jag att man använder klassiska och tidslösa plagg. Det viktigaste i en familjebild är ansiktena. Betraktarens blick ska hitta ansiktena utan att störas av andra element som starka mönster eller skrikiga färger. Ju enklare och dämpade kläder har ni desto lättare bli att se era ansikten på förstoringen sen.

0D3A0883
Ansiktet är viktigt och det första man ser på en porträtt.  Tänk på om du har fetare hud är bra att applicera lite matt smink. Blänk är svårare att retuschera riktigt bra så det är viktigt att vi ska utgå från en bild som har så lite blänk som möjligt. Om det ändå blänker lite kan jag själv applicera lite innan vi börjar. Fet hy kan både killar och tjejer ha, män och kvinnor. Det är endast småbarn som inte har det.

Familjefotografering

Kom i god tid för fotografering, så slipper vi stressa. Om ni känner att barnen behöver att bekanta sig med miljön kom ännu tidigare. Många barn behöver lite tid innan de kan slappna av i en ny miljö, ibland 15-20 minuter eller mer.

Under fotograferingen kommer jag att guida er hur ni ska stå och vart ska titta hela tiden. Ni behöver inte kunna något överhuvud taget. Har ni någon önskemål är det bara att säga till.

Ta gärna en titt på flera familjebilder   och boka gärna här nere en underbar familjefotografering:

BokatidknappXL

   Vi ses!