Ibland blir det fel

Ibland blir det helt fel:-(  Som här om dagen när en kund bokade tid för en  Linkedin profilbild.

En sådan bild kostar 650 kr plus moms och det står på prislistan samt på all kommunikation som jag har. men ibland blir det fel i alla fall.

Jag fotograferade ett 40 tal bilder och ordnade ordnar tre fina ljussättningar, en som har ganska jämt fint ljus, en som är lite mera dramatisk och ytterligare en som är mitt emellan.

Efter fotograferingen följer en snabb bildvisning för att kunden ska välja bilder. Under bildvisningen märker kunden att håret var inte som det skulle. Med tanke på att kunden stod en 3-4 minuter framför spegeln innan vi överhuvudtaget börjar vi fotografera tycker jag att detta är lite märkligt men ändå……. kunden har alltid rätt.

Jag stoppar tillbaka simkortet i kameran och jag fotograferar 10 bilder till utan att göra en stor sak av det. Det händer ju ibland att man har en annan bild av sig själv från spegeln… Detta bild har inget att göra med vad kameran och mitt ljus kan leverera.

Vi går igenom bildvisningen så väljer vi den bilden som är bäst av de nya bilderna…. Då kommer kommentaren :

Kan jag titta den bilden som vi valde nu tillsammans med den bilden som  håret inte var bra ?

Hmm tänker jag …. Alltså de gamla bilderna som vi har precis tyckt att de var oanvändbara är plötsligt användbara ?

I det här ögonblicket ångrar jag att jag inte raderade bilderna direkt.  Kunden vill titta på ännu flera bilder so vi tidigare tyckte att de inte var bra och valt bort dem … Jag har ju ett system att kunden kan plocka sina favoritbilder och senare välja sin bild bland de bilderna som är just favoriter.  I min värld är helt onödigt att gå tillbaka och tittar på bilderna som är helt kassa med stängda ögon och konstigt mun…. Men kunden har rätt..

Till slut och efter många minuter  och efter mycket velande väljer kunden en bild.

Räkning …..så det blir 650 + moms…
Men…
Kunden vill inte betala moms … grinar och käftar emot … Det är inte mina pengar ju … det är statens. Jag låter kunden gå … hen får inte sin bild . Jag får inte mina pengar , staten får inte momsen … vi har alla gjort bort oss i onödan 🙁 Frilanslivet! imorgon är en annan dag 🙂) skeppohoj!

EnglishGreekSwedish