Jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus

Jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus är riktigt kul att prova på när jag fotograferar porträtt. Delvis eftersom man får fria händer att ljussätta på lite olika sätt. Visa typer av ljussättning gör verkligen bättre rättvisa på visa ansikten. När man fotograferar för större företag är svårt att experimentera på samma sätt. Ljussättningen måste vara konsekvent för alla anställda och samma gäller bakgrunden. Det är viktigt att alla bilder ha en enhetlig framtoning, samma bakgrund och att de är beskurna likadant för att fungera väl ihop.

Små företag eller enskilda personer som inte behöver ta hänsyn till tidigare tagna porträttbilder för jobbet är det perfekta målgruppen för att testa att fotografera jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus.

Sara Karlsson är egenföretagare och hennes företag heter växthjälpen.se

Ett företag som sköter växterna hos dig. Både i företaget och hemma. Hon kom till studio för en fotografering till sin Linkedin profil. Jag frågade Sara om hon har en favorit sida och om hon hade tänkt sig ett speciell bild som vi måste efterlikna och eftersom det inte fanns tänkte vi experimentera lite och startade att fota.

Utgångspunkten för min favorit ljussättning är ett huvudljus, ett motljus (placerat i nästan 180 grader och ett ljus för bakgrunden. Detta ger en oerhört stor antal kombinationer i ljussättning och är verkligen flexibel lösning eftersom man kan bygga upp alternativ som göratt bakgrunden blir ljusare eller mörkare men samtidigt öka eller minska vinklar och intensiteten på de andra ljusen.

Jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus erbjuder också bilder som har väldigt olika karaktär. Då får verkligen de som är med på bild att se på sig själv under olika ljusförhållande och bestämma vad som passar bäst. Visa gillar det mer dramatik andra gillar lite mjukare och plattare ljus. Deras preferens tillsammans med olika ansiktsutryck gör att det finns väldigt många olika bilder att välja ifrån vid bildvisningen. Då blir dem jätteglada men det blir också lite svårare att välja. Tur att jag har paket där det finns flera bilder. Tänk på det när du ska fotograferas för hemsidan eller Linkedinprofilbild och är ute efter riktigt fina jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus. Du kan alltid få både och och byta ut bilden efter ett tag.

Vill du se exempelbilder på hur andra företag har för porträttbilder?

Ta en titt på:http://www.fotografjannis.se/portrattfotografering-i-stockholm/

Gillar du den stående eller liggande varianten? (Det är ju samma bilder 🙂

Jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus Jobbporträtt med mjuk eller dramatisk ljus

EnglishGreekSwedish