Kjerstin Dellert och Nils-Åke Häggbom

Porträtt av Kjerstin Dellert och Nils-Åke Häggbom i Confidensen.

Kjerstin Dellert en svensk sopran operasångerska född 1925. Kjerstin  är även är chef för Confidencen som är Ulriksdals Slottsteater.  Nils Åke Häggbom är en dansare och har varit  balettchef på Kungliga baletten. Nils Åke Häggbom och Kjerstin Dellert har varit gifta sedan 1968.

Kjerstin Dellert debut var när hon med Someone to Watch Over Me vann en tävling hos  i New York 1948.

Operasångerska i Stora teatern i Göteborg i operetten Sköna Helena  och sedan  till Operan i Stockholm , La Bohème.  hon har tolkat Carmen, Verdis Leonora i Trubaduren och Amelia i Maskeradbalen.
På kung Carl Gustafs och drottningens Silvias bröllop sjöng hon  O, min Carl Gustaf.

Kjerstin Dellert är även skådespellerska och första filmen var med flyg till sjunde himlen 1949. Hon har medverkat på ett 15 tal olika film och TV produktioner bl.a har varit med i ”Elvis Elvis” regisserat av Kay Polak 1976 och även Pajazzo (1959).  Kjerstin har också medverkat med sin röst på några filmer.

kjerstin_dellert-nils-ake-haggbom-b11

Kjerstin Deller har fått utmärkelsen Konungens medalj 1976 och Stockholms stads Bellmanpris året 2000.kjerstin_dellert-nils-ake-haggbom kjerstin_dellert-nils-ake-haggbom-b7 kjerstin_dellert-nils-ake-haggbom kjerstin_dellert-nils-ake-haggbom kjerstin_dellert-nils-ake-haggbomDellert deltog i Melodifestivalen 1972 och kom på 4:e plats.

Lämna en kommentar

EnglishGreekSwedish