Marknadsföring med Google My Business

Marknadsföring med Google My Business är kostnadsfri. Det är en registrering som lokalföretag på Google. När du är registrerad som företag kommer dina framtida kunder att kunna hitta till dig lättare. När du dessutom finns som verifierat företag på Google är du  mer pålitlig som företagare. Detta gör att marknadsföring med Google My Business är guld värd.

All information på ett ställe

Som registrerad och verifierad företag kan du presentera dina öppettider, din hemsideadress, din gatuadress och din telefonnummer direkt i sökresultatet.
Du kan också visa bilder från verksamheten och kommunicera med kunderna genom att svara på frågor som rör företaget.
På samma plats kan kunderna skriva sina omdömen om ditt företag och dina framtida kunder kan läsa och lockas att anlita dig. De ska också kunna läsa dina svar på kundernas omdömen eftersom Google gillar transparens.  Genom att skapa inlägg kan du berätta om nyheter, evenemang, nya tjänster och erbjudande. Detta gör att marknadsföring med Google My Business blir som en förläggning av din hemsida, din blog din online presentation helt enkelt.

Google vill hjälpa sina egna ”kunder” att hitta relevant information snabbt därför låter oss företagare justera våra öppettider innan stora helger, göra vår telefonnummer klickbar för att det ska bli lättare för våra kunder att ringa oss och även ge dem en vägbeskrivning om de vill besöka vårt företag.

Vi har även möjlighet att skapa en webbplats med våra öppettider där också och så klart klickbar telefonnummer även på webplatsen, våra finaste bilder & videos samt våra inlägg,  en google karta med företagsadressen synligt och nålat väldigt snyggt layoutad och dessutom med olika mallar att välja. Webplatser som denna heter :

Sist men inte minst finns vårt företag registrerat på Google kartan och kommer fram varje gång någon gör en relevant sökning på Google maps. Bara det är guldvärd tycker jag.

Statistik och insikter

Vi får nyttig information genom insikterna som finns på google. Hur söker kunderna när de hittar till oss? Hur många upptäcker oss och hur många kommer direkt till oss. Hur många gånger syns vi i sökresultaten och hur många gånger syns vi i Google kartan?

Marknadsföring med Google My BusinessI den här skärmdumpen kan vi se att nästan 10% av mina ”hits” kommer direkt till hemsidan och 90% upptäcker mig vid sök.

I den röda staplarna här uppe ser vi att jag syntes 11300 gånger på en kvartal och av dem gångerna nästan 4000 ”hits” var i Google maps.

Marknadsföring med Google My BusinessHär kan vi se att under den senaste kvartalet har bl.a 35 stycken som bad om vägbeskrivning till studion och 28 stycken som ringde mig direkt från sök utan att komma ens till min hemsida.  Marknadsföring med Google My Business är toppen tycker jag.

Kunderna uppskattar när du

  • Presenterar ditt företag
  • Kan se dina öppettider
  • Visa recensioner
  • Visar upp bilder från verksamheten
  • Gör det lätt att bli kontaktad
  • Ger dem vägbeskrivning

Google gillar när sökinformationen används flitigt och detta gör skillnad även i den organiska rankingen. Man blir synligare helt enkelt.

En sak till om Marknadsföring med Google My Business

Google my business och Google Maps har en sak gemensam förutom att de hjälper oss företagare i vår marknadsföring: Det som de har gemensamt är Google streetview vilket är en virtuell tur i vårt företag som kompletterar det hela. Vi kan visa upp företaget och kliva in i företagets lokaler direkt från maps eller sök. Det är en fantastisk möjlighet som goggle erbjuder och om du är lite nyfiken om det kan du läsa mer på:

http://www.fotografjannis.se/fotografering-google-street-view/

Hur ska du börja med Marknadsföring med Google My Business? Gå och registrera ditt företag på:

https://business.google.com/