Personalfotografering på arbetsplatsen

Personalfotografering på arbetsplatsen

Att fotografera personalen i ett företag med många medarbetare kräver lite planering och är ett ganska stort projekt. I alla fall om de ska komma till mig i min fotostudio. Det är ofta betydligt enklare för mig att packa ihop min utrustningsväska och dra iväg till företaget. Väl på plats är det enkelt att rigga upp en tillfällig fotostudio för personalfotografering på arbetsplatsen.

Fotostudio inklusive smink på arbetsplatsen

Det var vad som hände hos Viz arkitekter på söder i Stockholm. Det är en stor byrå som har många anställda. När de beställde personalfotografering på arbetsplatsen bestämde jag mig för att tillbringa en fotograferande dag hos dem.

Förutom min portabla studio tog jag också med mig en sminkös som jag samarbetar med. På så vis kunde alla bli fixade och något som blänk i pannan trollades bort samt annat som kunde störa bilderna.

Tidseffektiv och kostnadseffektiv personalfotografering

Arbetet flöt enkelt och effektivt och tajmingen blev perfekt mellan smink och fotografering.  Tiden som personalen behövde lägga på fotograferingen blev minimal. Det var samtidigt mycket uppskattat och tidseffektivt att fotografera personalfotografering på arbetsplatsen och sedan visa bildresultaten redan på plats.

Anledningen är att om någon skulle reagera på sin bild och av någon anledning inte gilla den kan man fota om direkt. Det kan vara nå så enkelt som att håret ligger lite fel som kan skapa tvekan eller irritation. Eller kanske att en penna som man glömt att man har i en skjortficka stör bilden eller att ett par örhängen ser fel ut och behöver bytas ut. Sådana “skönhetsfel” kan enkelt rättas till direkt så att alla blir nöjda med sin bild

Framtidssäker fotografering av personal

Den här typen av fotografering brukar jag också kalla för ”framtidssäker”. Oavsett när; kommer du fotas på samma sätt som dina tidigare medarbetare blivit. Det är enkelt att uppdatera hemsidan och du får samma status på den som tidigare. 

Studiofoto på plats direkt på företaget gör det enkelt att fotografera personer som anställs. Nyanställda får samma ljussättning och bakgrund så att alla bilder bildar en homogen enhet.