Prislista porträttfotografering för Linkedin, CV och hemsida

Prislista portättfotografering i studio

Priser för sminkning och hårstyling i studio – Makeup artisten Miriam Arias

Med eller utan sminkning?

med eller utan sminkning?
med sminkning eller utan?

LÄGG TILL….

 • Köp 6 bilder för 2200:- (ord.pris: 2700)
 • Svartvit konvertering : 125
 • Transparent bakgrund : 400
 • Formatanpassning: 125
 • Fotografera utanför arbetstid 9-17 : 500

Priserna är INKLUSIVE moms

Vad betyder olika ljussättningar? (se paket perfection)

Ditt ansikte kan se olika ut beroende på hur jag ljussätter det! I paket perfection (som tar lite längre tid och vi fotar lite fler bilder) tar jag tillfället i akt och ljussätter ditt ansikte med två olika ljussättningar.
Du kan ta ställning vilket ljussättning gillar du bäst under bildvisningen som är också lite längre eftersom vi går igenom flera bilder.

Länk till artikel som jag nämnde i videon :https://www.fotografjannis.se/din-profilbild-pa-linkedin/

Skillnad i retusch av ögon & tänder

Skillnaden i bildbehandling av ögon och tänder
Skillnaden i slut resultatet utan och med bildbehandling

Som porträttfotograf får jag ofta frågan om vad en professionell porträttbild kostar. Eftersom det inte går att svara på en sådan fråga direkt och exakt har jag gjort en liten lathund/prislista med olika saker som ingår eller kan fås som tillval.

Ett professionellt porträtt kan vara väldigt olika och kan kosta lite olika efter din ambitionsnivå och krav. Men oavsett vad du väljer kommer du att få en proffsig bild som gör att du uppfattas som pålitlig, kompetent och trevlig.  

Exempel från verkligheten: Se hur Annas bild skickade felsignaler. Endast 6% tyckte att hon såg kompetent ut. Siffran gick upp till 96% efter att vi fotade en ny porträttbild

Porträttfotografering på plats hos er eller inte?

Fotografering på plats hos er är mest för företag som har ett visst antal personer som ska fotas och är på plats samtidigt. Oftast är det bäst för företag som planerar att fotografera hela personalen som är minst 9-10 stycken eller mer.
Pris för en sådan fotografering offereras med ett fast pris för dels arbetet på plats den dagen samt retuscharbetet, bildbehandling och leverans som görs i studion senare. Om det är inte så många som ska fotograferas ELLER om alla inte kan vara närvarande samtidigt är det enklast och billigast om fotograferingen görs i studion i Vasastan.

Fotografering på plats eller större fotograferingar i studio

Dagspris (8 timmar) 12500
Halvdag: 6900
Moms och ev transport tillkommer.

Porträttfotografering i studio i Vasastan

 Den typen av fotografering är bäst för de som vill ha det

 1. Toppenbra ljussättning. Absolut bästa ljussättning som går att få. (Jag har bättre kontroll på ljuset i min egen studio än i en kontorslokal.)

2.  Bekvämt. Lyxen med att  var och en kan boka sin egen porträttfototid istället för att passa en tid som fotografen är på plats. Detta är bra om du tänkte klippa dig innan eller ha en speciell sminkning/kläder mm.

3. Individuell bildvisning som gör att du utan stress i lugn och ro kan välja dina egna bilder från en stor skärm.

4. Individuella instruktioner for retusch & bildbehandling. Vi går igenom bildbehandlingar som jag har gjort tidigare så att du väljer rätt nivå som du kommer att vara bekväm med.

5. Olika ljusättningar. Det kan hända att du ser bäst ut med en viss typ av ljussättning.

Porträttfoto prislista

Porträttfotograferingen i studion kan göras på flera olika sätt. Här nere har jag delat upp det på tre olika upplägg. För att du ska förstå bäst vad som ingår i priset.

Första bilden & följande bilden pris

Den följande bilden kostar mycket mindre, därför är lönt att köpa flera.

Porträttfotografering, procedur och moment som vi går igenom

Oavsett vad du kommer att välja för paket kommer du att få visa saker som garanterar att du blir supernöjd med din porträttfotografering. 

Detta ingår alltid i porträttfotografering i studion:

 1. Innan vi börjar fotografera bedömer jag om huden i ansiktet är för blank för att fotas och om den är det sminkar jag ner det blanka med matt smink. Självklart kan du använda eget matt smink om du föredrar det.
 2. Du kommer att få instruktioner om vad du ska tänka på. Det viktiga är din hållning och ditt ansiktsutryck! Du kommer att bli coachad om hur du ska stå och hur du ska vrida på kroppen. Du kommer också att bli coachad om hur du ska le, och kanske skratta om du känner dig bekväm med.  Dessa instruktioner finns även att läsa som artikel på min hemsida där jag berättar om mina 8 regler för att få den absolut bästa porträttbilden: http://www.fotografjannis.se/din-profilbild-pa-linkedin/ 
 3. Vi fotograferar. Jag tar cirka 20 bilder av dig, visa personer kräver många fler medan andra blir bäst på de första fem eller tio bilderna. Vi är alla olika därför ska siffran 20 ses som en utgångspunkt när vi fotograferar dina porträttbilder.
 4. Dags för bildvisning. Jag tankar ner alla bilder till datorn så går vi igenom bilderna en och en. I första gallringen kommer vi att markera alla bilder som vi kan tänkas vilja titta på en gång till. Det kan variera kraftigt till antal men om vi lyckas begränsa antalet ifrån 20-25 till kanske 6-8 porträttbilder då har vi gjort ett bra jobb. När vi har plockat ut våra favoritporträttbilder är det dags att börja jämföra dem med varandra. Jag lägger alltihopa på en skärm och vi tittar. Snart bestämmer vi att vissa bilder är bättre så tar vi bort de som vi inte vill ha kvar. Sen blir det enklast att välja den bästa eller kanske två eller tre om man vill ha fler portättbilder.
 5. Din bild beskärs i behagliga proportioner och justeras. Det finns regler om sånt och allt kan du läsa i min artikel http://www.fotografjannis.se/din-profilbild-pa-linkedin/. Om det finns något som ska tas bort som till exempel någon finne/acne eller raksår eller annat retuscherar jag bort det också. (Detta ingår och är INTE samma sak som det som jag kallar retusch i nästa paket)
 6. Din bild/bilder mailas till dig med vanlig e-post i en lagom upplösning som räcker för hemsidan och Linkedin.
 7. Användningsrättigheterna ingår. Du kan använda bilden förutom på hemsidan, i ditt CV och Linkedin till andra forum, sociala media, ja du fattar vinken… överallt.

Detta ingår i ”professional” paket /porträttfotografering i studio

1.Omfotografering. Om du känner under bildvisningen att detta var inte bra har vi möjlighet att fotografera om. Det kan vara mycket som kan gå snett. Visa vill fotograferas om för att det såg inte bra ut med utsläppt hår eller med glasögon eller utan kavaj….det kan vara vad som helst.

2. Bildbank och bildleverans med olika bildstorlekar. Din bild levereras högupplöst på din egen bildbank. Du får också ett lösenord så kan du komma åt dina bilder från alla dina enheter oavsett var du finns i världen. Det här är en fantastisk tjänst för företag som har någon som är ansvarig för hemsidan. Den personen har tillgång till samtligas bilder i en skyddad bildbank som uppdateras allteftersom med porträtt av nyanställda och deras portättbilder hamnar på samma ställe efter deras porträttfotografering. Mitt största galleri har över 500 personer som alla arbetar i samma företag, de är fotograferade på samma sätt med samma typ av ljussättning och bakgrund. Detta gör att oavsett om ett porträtt har fotograferats 2015 eller 2019 kommer de att se likadana ut. 

Leveransalternativ:

Bildleverans via nedladdningslänk – ingår när du köper digitala bilder.
Bildleverans via smugmug. Du får en länk och lösenord för att hämta bilderna.

Enstaka kunder eller en gångs kunder: Bilderna ligger kvar 30 dagar och du behöver spara bilderna till din dator eller bilderna kan försvinna.
Denna tjänst är kostnadsfri första gången.
Företagsgallerier ligger kvar 60 dagar eller så länge nyanställda dyker upp för fotografering.
Jag har rätt att ta bort galleriet när bilderna har hämtats och finns på er hemsidan och/eller om en eventuellt offert inte accepteras.
Detta för att jag behöver hushålla med utrymmet för mina befintliga kunder.
GARANTI:
OM ni har tappat bort bilder:
Alla fotografier som har fotats de senaste 60 dagarna levereras till er per mail i minst 1000 pix upplösning.

Meddela i beställningen vilket datum fotosession skett och vilket namn ni bokade i. Ange även vilken e-postadress ni vill att bilderna ska delas till. Vill ni dela ut mappen till flera adresser kan detta göras genom tjänsten och ni behöver inte kontakta Björn Fotograf.

porträttfotograf-fotografjannis

3. Kläder ombyte vid beställning av dubbla bilder. Det är kul att ha lite olika bilder. I det här paketet kan vi fota, byta om och fota igen. Det kan vara en porträttbild för Linkedin och en annan för hemsidan eller andra ändamål. Jag uppmanar alla att tänka på kläderna som de ska fotas i. Kläderna är viktiga eftersom de oftast tar en stor yta på en porträttbild och kan konkurera ut ett ansiktet. Kläderna ska ha lugna färger och inga mönster. Vit skjorta är trevlig att ha men jag upplever att den oftast konkurerar med ansiktet i ljushet. Det ljusaste delen i en bild är det första vi ser. 

retusch och bildbehandling på porträtt

4.Retusch och bildbehandling är en viktig del av en proffsig bild. Därför är det väldigt fördelaktigt att välja detta paket. Man blir snyggast, fräschast och vackrast helt enkelt. 
Huvuddelen av retuschen ägnas åt huden. Jag går igenom varje kvadratcentimeter av hud och letar fram ojämnheter, linjer, eller annat som måste dämpas. Dämpas är nyckelord i det hela. Ingenting tas bort till 100% men endast dämpas, blir mindre synligt och mer otydligt. Det ska finnas där eftersom det är en del av din personlighet men inte på ett så påtagligt sätt som ljussättningen gör det.

retusch och bildbehandling på porträtt
retusch och bildbehandling på porträtt

Det som är superbra med retusch & bildbehandling är att man får en vackrare hy, linjerna reduceras och man känner sig yngre och fräschare

Detta gäller alla oavsett ålder och kön och då menar jag bokstavligt. 

Det här lilla krabaten behöver inte vara på Linkedin eller skaffa kunder men han blir ju snyggare med bildbehandling 😉

Enligt min filosofi är detta en återställning och inget försköning/föryngring. Det hårda ljuset från blixtarna och de dyra objektiven som är knivskarpa gör att små detaljer och ojämnheter i huden kommer fram på ett sätt som inte syns till vardags. Att retuschera bort dem gör att jag återställer ordningen som jag ser på saken.

Porträttfotografering ”perfection”- det lyxigaste paketet.

I den mest påkostade varianten som heter perfection ingår så klart allt annat som vi redan har nämnt men det ingår dessutom:
1.  Antalet porträttbilder som kommer att fotas är fler än de andra paketen. Detta för att vi ska vara säkra på att vi inte missade något bra leende, en ljussättningsdetalj eller vinkel. Det här är en fotografering som kan passa politiker, VD, marknadschefer, journalister, skådespelare, statister, författare, artister mm. Jag har fotat en VD nyligen som ville ha både glada och ledsna bilder. Jag frågade honom varför ville han ledsna porträttbilder och svaret var att han skulle presentera en kvartalsrapport som inte var så bra. Nåja alla har vi våra anledningar :))

2. I det här paketet och man kan få testa 2 OLIKA ljussättningar. Det blir verkligen annorlunda bilder. Ta gärna en titt på videon för att se på skillnaderna mellan ljussättningarna. Att testa att fotografera ett ansikte på två olika sätt & med två olika ljussättningar kan ha sina fördelar eftersom den som fotograferas kan tycka att någon av dessa två passar bättre. 


Jag hade en medelålders man i studion som velade mellan de två paketen och när han till slut valde den med två olika ljussättningar och vi tittade på bilderna blev han så glatt överraskad av resultatet att han köpte 4 olika bilder istället för de två som ingick i priset.
Tre stycken av alla fyra han valde var med den alternativa ljussättningen som han hade tänkt att skippa i början. 

Porträttfotografering med styling 

För er som känner att ni vill ännu mer finns det styling att välja. En stylist väljer vilka färger som passar dig bäst och hur din framtoning ska vara. Det är lite som en färganalys. Ni pratar tillsammans om din garderob och kommer fram till vilka färger som passar bäst. Frisören fixar håret snyggt och även sminkningen.  Man blir snygg och anorlunda. Det blir lite av en bild som man skulle vilja se ut dagligen men man orkar inte i längden. Därför är det extra kul att kunna fota en sådan bild.

Här nere kan du se före och efter  bilder från Irja och Pia som stylades och fotograferades tidigare. 

porträttfotografering med styling i studio i Vasastan
porträttfotografering med styling i studio i Vasastan
porträttfotografering med styling i studio i Vasastan
Porträttfotografering med styling i studio i Vasastan

Porträttfotografering med styling – priser

Det finns lite olika varianter för styling när det gäller kläder och bäst är det om vi sätter oss ner och pratar om dina förväntningar och förutsättningar. 

Varför du behöver proffsiga porträttbilder & headshots

1 . Du kommer att framstå som någon som tänker på sin framtoning och vill presentera sig själv som en seriös yrkesman.
2. En proffsig porträttbild skickar rätt signaler till omgivningen när det gäller din kompetens och pålitlighet. Det skickar också signaler om hur trevlig du är att ha och göra med.
3. Det förstärker ditt självförtroende, ju snyggare och proffsig du ser ut desto säkrare blir du på dig själv. Lite Ego-boost alltså 😉
4. Det är det säkraste kortet för att göra ett bästa första intryck.
Läs gärna min artikel på Linkedin om det: https://www.linkedin.com/pulse/linkedin-profilbild-extremt-viktigt-att-tanka-p%C3%A5-jannis-politidis/?originalSubdomain=se

Sugen på att fotografera en snygg porträttbild? Här kan du läsa om hur du ska förbereda dig innan du kommer till studion: http://www.fotografjannis.se/guide-med-mina-basta-tips-om-att-forbereda-din-portrattfotografering/

En porträttbild i studion kostar inte mycket. Du kan I princip investera 1-1,5 kronor om dagen för att få använda en bild som kommer att ge din yrkeskarriär en boost, din Linkedin profil kommer att bli bättre och på din hemsida kommer du att framstå som seriös och ge ett proffsigt intryck. Med tanke på att vi alla bör byta vår profilbild var tredje år (5 år om du är äldre)  kostar det inte mer en en krona om dagen. 

Till sist ett tips om du tänkte fotografera dina porträttbilder med mobilen på egen hand. Titta gärna på videon om vad du ska tänka på: