Porträttfotografering i Stockholm med snygg ljussättning och efterbehandling.

Porträttfotografering i Stockholm – Proffsiga porträttbilder ger ett seriöst intryck. En porträttbild tagen av en professionell fotograf, med perfekt ljussättning och med skicklig efterbehandling är en investering som betalar sig många gånger om. Du vet väl att du bara har en tiondels sekund på dig för att påverka en persons första intryck av dig och ditt företag? Då kan en professionell porträttbild vara helt avgörande för en fortsatt kontakt, med snygg ljussättning  och efterbehandling.

Fyra steg som garanterar en snygg porträttbild vid porträttfotografering

porträttfotograf-stockholm Fotograf Jannis

Jag använder mig alltid av dessa fyra steg när jag fotograferar din porträttbild. 

1.  Ljussättning, ljuset måste alltid anpassas till ansiktet och karaktären vid porträttfotografering. 

Ljussättning är A och O när man fotograferar porträtt. Jag har mina favorit ljussättningar alltid i bakhuvudet redo att ta fram dem när det behövs. En hyfsat bra ljussättning betyder inte alltid att bilden blir bra. 

2.  Porträttfotografering är närvaro

modellen måste peppas upp att vara glad och se positiv och energisk ut. Glada vibbar. Trevlig, kompetent och pålitlig. En porträttbild ska vara full av energi och närvaro samtidigt som är avslappnat och skön


3.  Bildvisning är superviktigt, fotografen måste hjälpa till

för att säkerställa att modellen är nöjd med bilden. Vi går igenom bildvisningen tillsammans. Gallrar, sorterar och till slut väljer. Jag har erfarenheten att bedöma hur en bra bild ska se ut, du ska känna efter med magen, kommer din personlighet fram? Är det du i bilden?

4.  Bildbehandling,

för att anpassa det tekniska detaljer av bilden. Jag brukar kalla det för återställning. Porträttbilderna när de kommer direkt från kameran är alldeles för skarpa och råa. Kontraster och färger ska justeras och ljuset ska mjukas upp där det träffar huden för att få samma känsla som man får när man ser dig i belysningen som finns i ditt arbetsmiljö.

Porträttfotografering, porträttbilder där du sänder rätt signaler

Du är kompetent , trevlig och pålitlig yrkesman eller kvinna. 
Det är den känslan som din bild ska förmedla och den känslan kommer fram när du fotograferas i studion avslappnad och med glimten i ögat. Under mina 33 år som porträttfotograf i Stockholm har jag fotat tusentals porträtt. Min erfarenhet är din trygghet. 

Många företag skickar till studion alla nyanställda för fotografering. Om du är en av dem som fotograferas, så kommer dina bilder matcha dina kollegors porträttbilder. Alla företag har lite olika stilar för sina porträttfotograferingar. Vissa vill ha dramatisk ljussättning andra vill ha mjukt ljussättning, några vill ha svartvit och andra i färg, vissa föredrar halvkroppsbilder och andra närbildsporträtt. Några vill ha dubbla eller trippla bilder och andra nöjer sig med endast en bild. Några vill ha striktare framtoning och andra vill ha lite ledigare (mer svensk) attityd. 

CV- porträtt

Porträttfotografering för CV bilder
Porträttfotografering för CV bilder

Du, som arbetsgivaren vill se dig

Riktigt fin & mjukt ljus på ansiktet. Ett CV-porträtt har som mål att visa upp dig som en kompetent och trevlig person, som den du är. Det kan ju faktiskt göra skillnad för din karriär att ha en bättre CV bild. Första intrycket kommer ju från bilden. 
En fotografering för CV-porträtt skiljer sig inte nämnvärt från en vanlig porträttfotografering.
Jag brukar vilja ha en lite enklare ljussättning så att ansiktet syns utan skuggor ungefär som när man fotograferar en headshot. 
CV- bilden visar oftast i en liten storlek därför passar bäst om ljussättningen är enkel. 
En enkel ljussättning utan mycket skuggor gör att man kan se ansiktet enklare också.

Headshot

Headshot-profilbild-CV-bild-portratt-5
Porträttfotografering -Headshot

Närbild av ansiktet med mjukt ljus

Riktigt fin & mjukt ljus på ansiktet. Ett modernt porträtt där fokus ligger på personen som porträtteras. Termen används vanligtvis för professionella profilbilder på sociala medier, bilder som används på dejtingprofiler online, ”om oss-sidan” eller en företagswebbplats och även reklambilder av skådespelare, modeller och författare. Jag vill påstå att en ”Headshot” är alltid närbild och oftast blir så att man kapar bort både övre delen av huvudet och nedersta delen av axlarna. Utöver denna skillnaden i hur bilden är beskuren är inte så stor skillnad i jämförelse med ett CV porträtt.

Dejting porträtt

Dejting porträtt

Porträttbilder med lite mer privat karaktär 

Dejting för unga, dejting för seniorer och för alla andra emellan med riktigt fin & mjukt ljus på ansiktet. Här är alltid tillåtet bara att du ser så snygg som möjligt. I en dejting fotografering kan man ha lite mer extrema kläder (Extrema om man jämför med jobbilder ) Det är ok att frisyren är lite uppiffad och det gör ingenting om man vinklar lite på huvudet eller posera så att händerna är med.
Dating bilder behöver inte vara närbilder heller utan det går bra all blanda med både närbilder och helkropps bilder. Ljuset kan vara lite mer dramatisk eller soft. Man kan helt enkelt att ta ut svängarna mer.

Porträttfotografering med bildmontage

frillagd porträtt med miljö

Porträtt med transparent bakgrund samt montering av miljö bakom. 

Skulle du vilja ha en bild med en miljö bakom dig?
Kanske ett kontor eller en utemiljö?

Det är ganska enkelt att ordna det genom att göra först bakgrunden transparent och sedan placera en miljö alldeles bakom dig. 


Det är en bra metod för dig som vill simulera en arbetsplats bakom dig inomhus eller utomhus. Det tillkommer endast kostnaden att göra bakgrunden transparent och skaffa rättbild som ska vara i bakgrunden.

Helkroppsporträtt

Helkroppsporträtt

Porträtt som visar hela figuren

Superviktigt för dig som vill visa hela kroppen på bild.

Enkelt att fixa det och oftast blir snyggast med ren och snygg omgivning utan att visa golv eller annat som skulle göra bilden till en miljöporträtt.

När hela figuren är med man måste även tänka på kläder och skor för att få ett bra resultat. 

Dessa bilder kostar något mer eftersom bakgrunden och golvet måste bearbetas. 

Personalporträtt 

Planeringstips för företagets personalporträtt

Hela personalen ska fotas. 

Löpande band fotografering där upplägget är lite annorlunda 

Det går bra att fotografera hela styrkan på personalen och ändå få bra resultat kvalitetsmässigt bara att man lägger upp jobbet lite annorlunda. 
Det viktigaste som är fotograferingen kommer att göras på exakt samma sätt, men på en provisorisk studio som riggas på plats.  
Det individuella bildvisningen uteblir, det kommer att göras utan min hjälp senare. I det här skedet koncentrerar jag mig på fotografering och endast på det.
När jag är tillbaka till jobbet väljer jag de bästa av bilderna och lägger upp dem på länk för att alla ska välja sin bästa bild. 
Efter några dagar är listan med deras favoritbilder färdig och jag kan sätta i gång och börja redigera porträtten

Bildbehandling efter porträttfotografering

bildbehandling av porträtt

Hur bildbehandlar jag ett portätt? 

Matt smink när det behövs i all ära …

Objektiven är super skarpa numera och ljuset som jag använder, är ännu mera riktat och skulpterande för att få en bra harmoni av anatomin i ansiktet. Detta har som resultat att varenda ojämnhet i huden blir synlig. 
Därför är det på sin plats med lite bildbehandling.
Eller som jag brukar kalla det: återställning. Boka en fotografering

Skickar din porträttbild fel signaler?

Läs här hur din porträttbild skickar signaler och väcker känslor
Porträttfotografering i studion
Porträttfotografering i studion

Detta ingår när du bokar porträttfotografering i studion:

  • Retouch/bildbehandling
  • Lätt sminkning (matt hud)
  • Bildvisning för att du ska kunna välja bild
  • Omfotografering ingår direkt (om du är inte nöjd med den första omgången)
  • Användningsrättigheter
  • Bildbank som gör att du kommer åt bilderna från alla enheter. Frågor?  Ring mig för att få svar:
    Ta gärna en titt på
  • http://www.fotografjannis.se/din-profilbild-pa-linkedin/ (kul & nyttigt läsning om era porträttbilder)

Läs min artikel på Linkedin: Snabba tips från din porträttfotograf för fantastisk fina porträttbilder

Inspirerande artikel på Canon hemsida om porträttfotografering och tips https://www.canon.se/get-inspired/tips-and-techniques/portrait-photography-tips/

Föredrar du mjuk eller mera dramatisk ljussättning för din porträttbild på hemsidan och Linkedin?
Läs min artikel på Linkedin

Den rikstäckande porträttfotografen

Din porträttbild kan vi ta med perfekt ljussättning i min studio som ligger i Vasastan, Stockholm eller i den miljö du önskar. Det finns olika upplägg för att fotografera porträtt och jag är flexibel och anpassningsbar för att möta ditt och ditt företags önskemål. 
Men många företag har anställda i andra delar av Sverige.
Likaså dessa företag behöver också lika bra bilder som om de är tagna vid samma tillfälle och av samma person.

Jag har stött på många skräck exempel av porträtt parodier och nu har jag kommit med min egen lösning. Att bli en rikstäckande fotograf.

Proceduren är enkel:
Vi tar reda på var någonstans det behövs en fotograf. De senaste företaget jag fotade hade personal styrka i Stockholm, Kristianstad, Oskarshamn, Umeå och Oslo.
Jag kontaktade mina kollegor i respektive ort och frågade om de kunde hjälpa mig.
Jag skickar bilder som jag fotade tidigare och även skiss för ljussättningen.
Mina kollegor gjorde jobbet och skickade bilderna till mig och även fakturan,

Jag redigerade alla bilder på samma sätt och fakturerade kunden. 
Gissa deras förvåning när bilderna blev precis likadana!

Porträttfotografering på plats

Porträttfotografering på plats hos er är lämplig när flera personer ska fotas samtidigt. Då är det bäst att jag riggar upp en provisorisk studio på plats hos er, och fotograferar medarbetarna en efter en.  Lite större företag som Trygg-Hansa & Telenor har utnyttjat den möjligheten eftersom det blir väldigt kostnadseffektivt när man ska fotografera många.

Läs här mer om porträttfotografering på arbetsplatsen: http://www.fotografjannis.se/personalfotografering-pa-arbetsplatsen/

Porträttfotografering på plats är också lämplig för företag som vill visa miljön.

Då fotograferar vi med miljö som bakgrund (istället för en bakgrundsfond) Porträttfotografering på plats är också lämplig när man ska fota hela styrelsen och VD, inför en rapport eller årsredovisningen.

fotografjannis-produkt -& reklamfotografering

Porträttfotografering i studio är bäst för företag som har medarbetare som vill komma olika tider, när alla inte kan samlas samtidigt. Vi bestämmer tillsammans hur ni vill att era porträttbilder ska se ut och sedan håller vi oss till det varje gång en nyanställd kommer.  Bildelement som vi ska bestämma och hålla oss till är bakgrundsfärg, ljussättning, svartvitt eller färg (eller både och) antal bilder m.m. Enkelt, praktisk och framförallt enhetligt.

Många företag vill ha både svartvita och färgbilder, andra vill ha variationer med olika bakgrunder och även variationer med halvkroppsbilder och närbilder.  Ni bestämmer hur ni vill ha det och sen håller vi oss till det.

Det är viktigt att bygga upp och bevara samma sätt att fotografera även om bilderna tas i olika delar av landet. Jag har kollegor som jag samarbetar med i alla stora städer i Sverige just för att kunna leverera liknande porträttbilder oavsett var ni finns i landet.
Det är en unik service och en bra garanti!

Porträttfotografering i Stockholm-listan med frågor som du kan ta ställning till.

När du ska kontakta mig för att få en offert för porträttfotograferingen berätta då gärna om allt du funderar på och undrar över inför fotograferingen. Jag har också gjort en liten lista med 14 olika frågor som kanske kan bli aktuella för er. Listan hittar du på: http://www.fotografjannis.se/linkedin-profilbild-del2/

Du kan också ta en titt på systersiten porträttfotograf-stockholm.
Hela siten handlar om porträtt bilder i affärs sammanhang.

Välkommen

jannis i studio
Fotograf Jannis Politidis