Porträttfotografering med sminkning och styling.

En ”gör om mig” för yrkesarbetande.

Porträttfotografering med sminkning och styling! Skillnaden mellan före och efter kan vara påtaglig. Något som ibland tar tid att vänja sig vid. Så det passar inte alla. Här kommer man in i en “Gör om mig”- stämning. Som porträttfotograf har jag använt sminkning och styling ibland även tidigare, men jag har aldrig varit direkt inblandad i något sammanhang. Förrän nu!

Styling

Fotografering med smink & Styling

Ska du bli fotograferad för ditt nya jobb? Vad vill du utstråla och hur vill du att andra ska uppfatta dig? Vilken klädstil och vilka färger du väljer gör stor skillnad för uttrycket i bilden. Rätt färger gör att du ser snyggast ut men spelar också roll för vilket budskap bilden andas. Olika plagg ger olika intryck av dig.

Många går till frisören och får hjälp med sminket inför en fotografering. Nu kan du också kan få hjälp att välja rätt kläder. Ett porträttfoto är som ett visitkort – det berättar mycket om dig. Ofta används det under lång tid. Ta chansen att se till att det berättar rätt saker om dig.

Monica arbetar som PR-konsult och stilrådgivare. Har tränat många företagsledare att stå inför journalisternas kameror och framföra sitt budskap. Som diplomerad style advisor hjälper hon även privatpersoner att utveckla en personlig stil och bygga en koordinerad garderob.

Boka in rådgivning med Monica inför din fotografering:
Digitalt möte (via Zoom, Teams eller liknande)
Fysiskt möte (enligt överenskommelse, i Stockholms län)

Före mötet får du göra några förberedande övningar. Under mötet diskuterar vi vad du vill med bilderna och du får förslag på konkreta outfits från din egen garderob som du kan bära på fotograferingen. Du får också förslag på hur du kan tänka kring färger.

Pris: 850 kr inkl moms
Boka: via mail monica@monicaberling.se eller tel 0760-446894
Vill du passa på att göra en riktig färganalys före fotograferingen läs mer här.

Ett styling-uppdrag som det här, är gjort i samband med fotograferingen. Men det är något som du har nytta av resten av ditt liv. Ju tidigare man gör det i livet desto längre kan man njuta av kunskaperna. Till och med när bilderna som togs i samband med detta blir gamla och inaktuella, har man nytta av att veta ”sina” färger.

Yasmin är i botten frisör och det märks direkt när hon börjar trolla med håret! Men hon är också en rutinerad make up-artist och resultatet märks direkt när hon har trollat med sina krämer, borstar och penslar

En yrkessminkös berättar ..

När jag sminkar inför en fotografering lägger jag mycket fokus på basen, alltså foundation. Mitt mål är att redan i det här stadiet dölja mörka ringar under ögonen, dölja finnar, reducera rynkor och så vidare. På det sättet blir det enklare att senare minska näsan eller framhäva kindben med sminkningen. Slutresultatet blir alltid att skapa en look som är naturlig, enkel och fräsch. När det gäller håret så ska det vara en vardagsfrisyr som man känner sig bekväm med och som passar bra att gå till jobbet med, utan att det ska kännas “för mycket”. 

Porträttfotografering med styling-En befrielse för en portättfotograf.

Det är inte bara kul och underhållande att vara inblandad i ett team av tre personer som ska jobba för att få en kanonfin porträttbild. Det är också en befrielse. I vanliga fall måste jag som porträttfotograf ha full koll på massor med ting som kan gå snett.  Det kan vara plagg som inte sitter rätt, det kan vara smycken som inte hänger rätt, det kan vara rester av läppstift på tänderna eller hårstrån som flyger upp, det kan vara mjäll eller en dubbelhaka som syns väldigt tydligt.