E-type, djurvän och bonde

E-type, djurvän och bonde

Varje människa är en berättelse. Varje foto av en människa är i sig en helt egen berättelse. Det gäller t.ex. för E-type, djurvän och bonde. Med varje ny vinkel i bilden, kroppshållningen, minspelet, omgivningen samt med varje förändring skapas en ny berättelse. För personporträtt och reportagefotografering, gäller att läsaren/betraktaren ska kunna se och uppleva dessa berättelser. Det ska de göra utan ett enda skrivet och förklarande ord. Texten, orden, ska sedan utveckla det som bilderna förmedlar. T.ex. som i fallet med E-type, djurvän och bonde.

Reportagefotografering skildrar relationer

Extra spännande blir reportage- och personporträttfotografering när en person som är känd för en viss berättelse, eller en image eller ett yrke, sadlar om och skapar något helt nytt. Som till exempel Martin Erikson, eller E-Type, djurvän och bonde, efter att ha bytt scenkostymen mot jordnära gummistövlar, och stadslivet mot ett liv på landet. Liksom hundarna, som har fått en alldeles speciell plats i Martin Eriksons hjärta och liv. Utsedd till ”årets hundvän”  brinner han för relationen mellan hund och hundägare.

E-type, djurvän och bonde

E-type, djurvän och bonde

Foton i olika miljö skapar dynamik

Att kunna skapa goda relationer är a och o för en fotograf. Liksom att få människor att slappna av, känna sig bekväma och ”göra som jag vill”. Allt för att bilderna ska bli så bra och berättande som möjligt.  Jag kom fram till Martins gård ute på Ekerö sen förmiddag en vacker höstdag i oktober. Det var lite kyligt men ändå skönt. Jag förklarade för Martin att vi skulle sprida ut bilderna i tre olika uppslag i tidningen och att jag önskade att fota honom tillsammans med hundarna plus att ta lite bilder på hundarna själva. Redaktionen önskade hundporträtt också. 

E-type, djurvän och bonde

EnglishGreekSwedish