Linkedin profil

Fixa en riktigt bra Linkedin profil med en kanonbra profilbild

Vilka signaler skickar ut din Linkedin profil? Verkar du vara kompetent, pålitlig och trevlig person i din profilbild? Innerst inne vi människor vill göra affärer med personer som vi tycker att är trevliga att ha och göra med och är kompetenta och pålitliga. Din profilbild skickar ut signaler om det. Förbättra bilden så vips får du ett bättre Linkedinprofil

Hur mycket bättre kan det bli?

Som ett exempel tar vi upp Annacarins situation, hon är nu mellan två jobb. Ute i arbetsmarknaden vill hon komma i kontakt med företag och chefer som kan erbjuda en fast anställning. Anna-Carin är också en bra föreläsare och vill hålla kurser/utbildningar. Så hon är även intresserad av att komma i kontakt med potentiella uppdragsgivare (som har behov av den kunskap hon föreläser om).

Annacarin har många kontakter, hennes kontaktnät når över 500 personer som är aktiva inom arbetsmarknaden genom hennes Linkedin app. Men fler möjligheter finns, det är c:a 3 miljoner svenskar registrerade på Linkedin som inte ännu sett Annacarins profil. Några ut av dem kommer kanske vilja lägga till henne som kontakt, eller till och med anlita henne OM och NÄR de får reda på att hon finns, och kan läsa om att hon är duktig på det hon gör.

Ett bra första intryck

Bilden behöver inge ett bra intryck till alla betraktare. Speciellt för att locka rätt personer som man vill ska finna intresse. För att skapa en sådan bild krävs att ens bra sidor visas upp med hjälp av; god ljussättning, passande kläder för önskat yrke och en lugn bakgrund som sätter individen i fokus. På så sätt kan man säkerställa att den som letar att anställa får ett gott intryck av den sökande. Och minska risken för att profilen bläddras förbi bland urvalet av sökande.

Annacarin är jätteduktig och jag tycker att hon har ett fantastisk CV, men om jag använder mig av mina fotograf-ögon och ser på hennes profilbild kan jag definitvt se att det finns utrymme för förbättring.

– Jannis Politidis

En klar förbättring

Vi lät Annacarins bild rankas efter tre kategorier: ”Competent, Likable, Influencial”.
Så tog vi en ny bild åt henne i studion. Resultaten på hennes tidigare bild gav inte så lovande resultat, men den nya bilden var en succé.
Resultatet ser du nedan.

Linkedin profil

Vad tycker du?


Vilken bild av Annacarin har bättre chans att hjälpa henne i yrkeslivet?
Om du som yrkesman eller yrkeskvinna blir bedömd av dina framtida kunder/chefer /samarbetspartners som ”below average” hur stor chans har du att bli kontaktad/anlitad/rekryterad?

Din profilbild måste skicka rätt signaler

Konsten är, att med bilden visa upp tre saker;
att du kan ditt jobb
att du är omtyckt
att du är bra att jobba tillsammans med

När sökte du kontakt senast kontakt med en person som uppfattades vara otrevlig, inkompetent och opålitlig?

Första intrycket betyder mycket. Redan efter någon tiondels sekund bildas en uppfattning om hur man kan vara som person.
Bilden underlättar i kommunikation och kontakter. Du vet vem du ska träffa på eventet, vet hur dem ser ut. Det blir lättare att hålla kontakten i pågående samarbeten, vid möten, över internet etc.

Värt att chansa? Priset att betala?

Det är bara du som bestämmer om det är OK att framstå som mindre kompetent och trevlig än vad du egentligen är. Du kanske har gott om uppdragsgivare eller tänker inte att byta jobb eller ska gå snart i pension. Men för alla oss andra är ganska viktigt att visa upp en bra bild så att de som tänker ta kontakt med oss och inte har träffat oss innan kan få ett positiv intryck av oss.

Ett exempel till

Camilla gick också i sådana tankar när hon kom till ateljen på Frejgatan. Hon hade en fin portättbild men hon anade att det räckte inte riktigt till. Och hon hade alldeles rätt. Hennes bild bedömdes som below average när det gäller Competent och Influencial och average i likability.
Hennes nya bild är top 20% på alla tre egenskaper.

Är det värt för dig att dina framtida kunder kommer att kontakta dig för att du verkar kompetent ?

Linkedin profil

Den blixtsnabba bedömning som vi gör helt omedvetet…

Nu vill jag inte skrämma er här, men det tar endast en person någon tiondels sekund att bedöma en person på en bild.
Så för att gå ifrån talesättet ”döm inte boken efter omslaget” så ska vi lära er hur ni kan få ett fint omslag som ger er bok rättvisa.

Är du intresserad att läsa mer om hur du bör se ut på din profilbild på din hemsida eller på Linkedin? Missa inte min artikel på:/https://www.fotografjannis.se/din-profilbild-pa-linkedin/

Det är viktigt att visa upp sig från sin bästa sida med en proffesionellt tagen profilbild. Det kan ge dig fördelar om du står ut på arbetsmarknaden och uppfattas som en trygg samarbetspartner. Ge dig själv möjligheter genom att bli uppmärksammad via en bra profilbild som du kan använda i ditt CV, på din hemsida och i din Linkedin profil. Visa upp dig på ett bra sätt så att dina framtida kunder, samarbetspartners och chefer lägger märke till dig, tittar på din profil och CV, och bestämmer sig för att träffa dig för att bygga upp en affärs-relation.

Frestad att fota din Linkedin profilbild med din mobil ? Titta gärna på min video på: https://youtu.be/MBJWOEQ0azU

Inspirerad ? Ta reda på vad det kostar https://www.fotografjannis.se/vad-kostar-en-portrattfotografering/