4 enkla steg – Skapa ett google konto

Hur skapar man ett Google konto? Följ proceduren på fyra enkla steg så har du inom ett par minuter ett nytt Google konto som du kan ha användning av på flera sätt, bland annat:

  • E-post adress.
  • Med Google konto har du möjlighet att som konsument, skriva omdöme/kommentarer på e-handel och web-sidor.
  • Kunna nyttja Google drive, och kunna sända filer upp till 15 GB i deras filuppladdnings tjänst.
  • Spara foton virtuellt via Google Photos.
  • Du kan ladda upp bilder i Google maps, och även bli en local guide.
  • (För mer information om vad ett google-konto kan ge dig scrolla ner mot slutet av denna artikel).

Så här enkelt är att skapa ett Google konto

Steg ett :

Klicka på https://t.ly/MAXj6 . (kort länk till startsidan) Denna länk tar dig direkt till sidan där du ska mata in dina uppgifter och skapa enkelt ditt konto på 2-3 minuter.

Steg två

Fyll i dina uppgifter, namn , efternamn, välj ditt epost namn och välj ett lösenort samt bekräfta det!
När du ärklar tryck på blåa knappen : nästa

Steg tre

Här fyller du telefonnummer (frivilligt men otroligt bra ur säkerhetssynpunkt), samt din vanliga (återstälnings epost). Det är också frivilligt men jag rekommenderar att du fyller i det om du tänker använda dein nya e-post. Sen ska du fylla i födelsedatum. Detta är också en säkerhetsåtgärd. Klicka på blåa knappen med ordet: Nästa när du är klar.

Steg fyra

4. Nu är det dags att avrunda. Kontot är klart! Bocka att du godkänner villkorna och att dina uppgifter behandlas enligt detta och tryck på blåa knappen skapa konto!

Har du eget företag och vill vara med på Google My Business och Google Maps? Läs gärna hur mycket får du av google när du registrerar ditt företagskonto: https://www.fotografjannis.se/mina-basta-tips-for-marknadsforing-med-google-my-business/

KLART!

Allt ett Google konto kan ge:

Med Google konto har du möjlighet att som konsument, skriva omdöme/kommentarer på e-handel och web-sidor.

Du kan ladda upp bilder i Google maps, och även bli en local guide.

Ett google konto ger dig en G-mail. Ett email konto där du kan sända och ta emot epost. Din email kommer sluta med ”@gmail.com”. Du får även en kostnadsfri ”google drive” funktion där du kan skicka filer upp till 15 GB (Google drive) som du kan använda för att sända olika dokument, bilder, videos, och epost. Det går även att ladda upp filer som bara du har tillgång till, så att de blir mer lättillgängliga för dig med internetuppkoppling när du är på språng.


En ”Word” liknande funktion där du kan skriva och få tillgång till dina dokument vart du än är, så länge du kan logga in (Google Docs).


Google Photos, du kan spara foton du tar med din mobil eller Ipad, extra-spara dem så att de ej försvinner när du är connectad till wifi, de laddas upp till en ”e-server” och finns då tillgängliga att se och ladda ner från vart du än är, så länge du har wifi connection och kan logga in på ditt goggle konto. (Klicka på Google Photos).


Utöver dessa bra användningar av ett eget google konto så har google

Youtube: Med ditt google konto kan du med ett enkelt klick skapa en sammanlänkad youtube-profil. De två sidorna jobbar ihop, så det är busenkelt att skapa ett youtube-konto (Google Sites). Har du svårt att lämna en kommentar på Youtube videos? Med ett google konto har du en youtube profil på ett klick. Med din youtube profil kan du även skapa spellistor, och se din historik (vilka videos du sett och ”like:at”). Du kan följa de youtubers du vill följa, och få uppdateringar (om önskat) när de laddar upp nya videos. Då får du även ett optimerat youtube-nyhetsflöde efter din smak och kommer få rekommendationer att se videos som google tror att just du kan gilla.


Om du är mer intresserad av vad ett google konto är bra för så, kolla in Teknifiks bra artikel:
16 Google-tjänster du borde känna till


EnglishGreekSwedish