Skräddarsydd porträttfotografering för ett flygbolag

Published by jannis on

Skräddarsydd porträttfotografering för ett flygbolag

Skapa en unik jobbansökan med hjälp av en professionell fotograf

Ansökningar till jobb och utbildningar ser ofta mer intressanta och kvalificerade ut när de kompletteras med professionella foton. Ibland händer det också att företag kräver foton efter väldigt strikta mallar av de som söker arbete hos dem. Vid sådana tillfällen är en professionell fotograf ett måste. I det här fallet skulle jag göra en skräddarsydd porträttfotografering för ett flygbolag.

Detaljerade krav på hur foton ska se ut

Så var det för Ida som vill bli flygvärdinna och jobba för flygbolaget Emirates. I riktlinjerna för ansökan och presentationen finns det klara och strikta riktlinjer för hur de foton som ska medfölja ska se ut.  Jag tittade på exempel på bilder och försökte ljussätta på samma sätt som de ville ha det. Jag försökte också matcha måtten på bilderna med vad de var ute efter, samt försökte matcha kompositionen i bilderna. 

Så allt från kameravinklar och ljussättning till hur den sökande ska stå och hur händerna ska hållas är av vikt. Sedan gäller det förstås för fotografen att hålla sig inom dessa mallar locka fram personens unika personlighet och utstrålning. Att få denne att känna sig professionell och avslappnat personlig på en och samma gång och förmedla det genom bilden. Så får du en skräddarsydd porträttfotografering för ett flygbolag

Fotograf Jannis porträtt CV

En jobbansökan är en allt-i-ett-fotografering

Att jobba efter en extern mall är både spännande och utmanande, en slags kombination av fotografering av såväl porträtt som produkt, reportage och rekrytering. Jag tyckte dessutom att det var jättekul! Jag fick också nya idéer om hur bilder kan tas till olika typer av jobb och hur man kan modifiera dem för att passa olika mallar.

Fotograf Jannis porträtt CV