Enkel men snygg ljussättning för gravidfotografering

Get är väldigt många som kommenterar mina gravida bilder med lite mörkare backgrund. Och det är många som också vill fotas just med den stämningen. Därför tänkte jag berätta lite om hur jag tänker när jag ska skapa en sådan bild från början. Alla mina bilder de är tagna i studion (frejgatan 103B) och i studion är lätt att skapa ljus och placera det i just den vinkel man vill ha det och även ge den karaktären som man önskar. (Ljuset kan vara mjukt eller skarpt). Det är inte alltid lätt att återskapa ett sådan ljus hemma men om du har ett fönster och en lite mörkare vägg (kanske en mörkare fondtapet på en vägg bredvid kan du kanske komma ganska nära.

Gravidfotografering-6996

Jag gillar att använda ganska riktat ljus eftersom jag är ganska road av att skapa fina skuggor som skulpterar modellen.

I min värld tänker jag lite tvärt om för just dem bilderna. För det första låt oss etablera en yta – bakgrund där modellen ska finnas i. När ljusstyrkan i bakgrunden är satt då är det dags att se på volymerna, hur modellen står och vilka dellar är mindre viktiga och kan placeras i skuggan. när även det är klart då kan jag finjustera positionen på ljuset för att accentuera de allta viktigaste som ska vara belyst. De får dock inte vara stora områden utan endast en liten del av motivet. På det sättet har jag lyckas att dra betraktarens uppmärksamhet till det som jag tycker att det är det viktigaste  vid respektive bild. Dvs maggen och ansiktet.Gravidfotografering-7059

Att skapa med ljus är inte svårt direkt men det kräver att man tar tid och verkligen se hur ljuset faller på motivet. Att man ändrar vinkel och observera hur skuggorna blir när ljuset skulpterar motivet. Det är en härlig process som är både roligt och kreativ. När man är nöjd kan man ta upp kameran och föreviga det vackra ljuset som man skapade själv.Gravidfotografering-3414

Vill du se hur processen går till i verkligheten ? Boka en tid :))

Gravidfotografering-0706