Google street view trusted photographer

Google Trusted photographers och Google Local Guides

Jag är inte bara en hängiven Google street view fotograf eller så som det så fint heter det på engelska ”Google Trusted Photographer” utan jag är samtidigt något som heter ”Google Local Guide”.

En Google local guide hjälper andra och det är en HELT OAVLÖNAT INSATS. På sin höjd kan man få lite extra utrymme på Google drive eller förtur till applikationer eller program som google lanserar. Sen får man komma till Google Summit om man så vill.

Som local guide har man fem olika nivåer och jag kom till 5:e och högsta nivå förra året. Min insats är att hjälpa företag att synas på google maps. Genom min insats kan de som googlar upp ett företag lättare få en uppfattning av företaget.

Google street view 360 spherical bild , Gustaf Adolfs torg & Royal Opera. Fotograferat med c:a 4 meter hög stativ. Se bilden i maps 

Vad gör jag som Local Guide?

Jag kan registrera ett företag, dvs ange en position i Google maps och berätta att företaget AB finns just där. Ange kanske även ett telefonnummer om det finns.

Jag kan ge en omdöme om ett företag , berätta hur bra maten är eller trevlig personal mm

Jag kan redigera information, till exempel om företaget har upphört eller bytt namn

Jag kan ta bilder och laddar upp dem till Google maps och associera dem med företaget.

Informationen som finns på Google maps används varje gång du som konsument googlar upp ett företag. Du kan ske hur det ser ut i själva företaget eller miljön utanför, du kan se omdömen och recensioner, öppettider, mm vilket gör att du får nyttig information utan att behöva söka speciellt länge.

Kan alla bli Local Guides? Ja i princip alla kan börja registrera företag, skriva omdöme, fota och samla poäng. Om du känner att du vill göra det är det fritt fram att börja nu!

Kan alla bli Google trusted photographers? Ja, det är öppet för alla men du behöver äga specific utrustning (vilket är ganska dyrt) och ha utbildning för att göra det. Dessutom måste du ha publicerat 50 stycken virtuella turer innan du blir accepterad. Det kostar lite och tar lite längre tid alltså.

Vad är det vitsen med det här då ? Varför gör jag det?

Som Google trusted photographer är jag ute efter att fotografera företag som vill visa insidan och få fördelar mot sina konkurenter. Ju flera ”hits” ett företag får desto lättare blir det att motivera den extra utgiften att investera i en riktigt Google streetview fotografering (priserna börjar från 4000 + moms) Dessa ”hits” är en bra statistik som syns i mina local guide poäng. En local guide ser alltså vilka företag googlas mycket och vilka som behöver mer hjälp med deras organiska placering. Detta kan också vara intressant för byråer som har som uppdrag att hjälpa företag att synas på Google. Om du känner ett sånt SEO företag som vill sammarbeta med mig tipsa mig gärna!

Läs lite mer om Google Street View fotografering och hur det kan hjälpa ditt företag här:http://www.fotografjannis.se/fotografering-google-street-view/

EnglishGreekSwedish