Studion för streaming i Vasastan

Studio för streaming, webinar & digitala möten

Söker du en streaming studio i Stockholm som har allt du behöver och är dessutom prisvärd? Noga vald utrustning och minutiösa förberedelser är nyckel till en nöjd kund. Jag producerar och tar hand om er innan, under och efter eventet.Så om du letar efter en hyrstudio för både videoproduktion eller livestreaming i Vasastan i Stockholm välkommen till mig.

I min studio för streaming kan du sända live , hålla webinar och digitala möten, hålla kurs eller live sändning och du kan spela in en egen video enkelt.
Jag har tänkt på allt som du kommer att behöva för din webinar

1. Snabb internet med ethernet, inga trådlösa slarver
2. Matt smink för att undvika ”blank i pannan” syndromet
3. Roliga bakgrunder
4. Ljudisolering till tusan, ljudabsorbering likaså
5. Din logga
6. Overlay ram
7. Stabilstativ 120 kilo
8. Klocka så att du vet hur mycket tid är kvar
9. Supersnygg ljussättning som man ser skitsnygg ut!
10. 4 K bild som samplas ner till HD
11. Glada grisar för bra stämning!

Det enda du behöver är att kunna ditt innehåll!

Småföretagarnas Riksförbund håller webinar i studion. Moderator : Caroline Szyber

Detta ingår när du streamar live från min studio

 • Digital spegellös kamera (finns flera)
 • Professionell ljussättning som anpassas efter er.
 • Studio med plats för 2-6 personer framför kameran
 • Studiotekniker för hantering av ljud och bild/kamera
 • Förberedelser 1 timme innan LIVE.
 • Infälld bild av föredragshållaren i dokumentbilden /powerpoint
 • Grafik & overlays, loggor enligt era önskemål
 • Bakgrund och även Green Screen på live
 • Individuella myggor vid 2 personers intervju för bättre ljud
 • Dubbla mikrofoner för perfekt ljud.
 • Ljud backup.
 • Inspelning av LIVE sändningen och leverans av färdig redigerad video.
 • Dator som sköter bildväxlingar, Powerpoint och infällning av presentatören i PPT bilden
 • Streaming till både Zoom och Facebook live samtidigt
 • Tyst miljö, ingen annan är i studio.

Proffsig ljussättning och superbra ljud plus plats för 4-5 personer.

Vill du ha lite tips som kommer att göra att din webinar känns proffsig? Titta på den här stumma videon!

Annmarie Palm sänder en live webinar om vett och etikett i arbetslivet

Hyr studion för streaming

Studion för streaming kan lika gärna användas för att enkelt spela in video också

Kom till min studio nära Odenplan och filma din egen video snabbt och krångelfritt och ta med materialet om du vill klippa själv! Jag har skapat den perfekta ”Gör det själv för video”.

Nu kan du hyra in dig i min studio för streaming, filma din egen video och få all material i toppkvalitet utan att svettas med tekniken. Video för sociala media och hemsidan blir större och större och samtidigt svårare och svårare eftersom man ställer större krav på sig själv och på produktionen när så många andra filmar sin egen video.

De som gjorde det då kunde göra vad som helst och uppmärksammas i alla fall. Tänk dig att köra en snabb bil när alla andra kör en skrotig långsam bil…Så vad det då… Idag är som om varenda en kör sin egen F1 racer. Därför är det enklast om du boostar dina videoproduktioner till max.

Studion för streaming har allt så du kan koncentrera på det viktiga, ditt budskap

Det viktigaste i din video är själva budskapet. Det är också detta som du är expert på och detta som är din focus… Tekniken ska bara finnas där utan att du behöver sätta dig i och forska hur det blir bättre eller felsöka om det inte funkar alls.

Tekniken kan bli lite krånglig om man inte är insatt i det och att sätta sig in tar lite tid och kräver engagemang, tålamod och mycket testande. När du använder min studio för streaming du slipper att ägna tid och resurser till det och får en fullfungerande inspellningsmiljö så du kan ägna dig åt det som är det viktigaste: innehållet.

Ett färdigt studio för streaming där tekniken fungerar perfekt.

I min studio finns ett färdigt studio där allt fungerar perfekt. Jag har filmat länge och satsat på en utrustning som fungerar perfekt för video i studio.

 1. Backdrop. Det finns en stor variation på olika färger som du kan ha som backdropp och det som inte finns går att få fram ganska fort. Vilken lyx eller hur? Och framförallt vilken kvalitetsförbättring! Dina konkurenter filmar säker mot en vägg helmma eller på kontoret.
 2. Green screen. Om du vill visa något annat i backgrunden greenscreennen är färdig och det är bara att rulla ner och börja filma. I bakgrunden bakom dig kan du visa din nya produkt, din logga i gigantiskformat, din nya tjänst, glada kunder i butiken eller en vacker solnedgång…. i princip vad du önskar visa.
 3. Ljussättning. I studion finns dagsljuslampor i överflöd. Vi stänger ut de gula ljuset från vanliga lampor som ger en onödig gul-orange färgstick i bilden och hhåller oss till dagsljus. Ljusättningen anpassas också om du använder glasögon för att slippa reflexerna på glaset.
 1. Ljudupptagning. Ljudet på din videoo är det viktigaste av allt. Det finns 4 olika mikrofoner i studion som kan användas beroende på vad som ska filmas. Mikrofonerna är anpassade för olika ändamål och vi kan välja rätt mikrofon för varje tillfälle.
 2. Ljud backup med surround mic . Ljudbackupen är viktigt eftersom ljudet kan vara bättre i vasa situationer, till exempel när 2 personer samtalar i videon så som en intervju situation.
 3. Kamera och objektiv. Tre olika kameror och en rad olika objektiv finns i studion. Det är kritisk att använda rätt objektiv och rätt kamera beroende på ändamålet men också beroende på vad som ska filmas. Till exempel om ett enda ansiktet ska vara med på film är rätt att använda teleobjektiv om det är en ganska närbild men det går bra att använda både teleobjektiv men också en 50mm objektiv om en halvkroppsbild ska filmas. Vi anpassar det efter situationen.
 4. Upplösning och bilder per sekund. Dina krav kan variera. Jag brukar filma det mesta i 4K och 25 bps. Det är lätt att anpassa till det som du vill och det som gör ditt innehåll bättre.En action video om du tänker filma ett karateslag kan göras roligare med 120 bilder per sekund eller mer 🙂
Greenscreen produktion med Forskaren Caroline Lornudd

När du hyr min studio för streaming: Strunta i tekniken koncentrera dig på ditt innehåll

Du ska bara komma in, kamma dig, ta en kopp kaffe och köra. Berätta om ditt budskap och skapa ett spännande innehåll. Så fort du är nöjd ska du ta med din video och börja klippa din film själv. Om du känner att du behöver hjälp kan jag också hjälpa med klippningen. Kan det bli enklare? Du behöver inte köpa till utrustning, du behöver inte lära dig något om tekniken och allt blir snyggt och proffsigt.


Vad kan du använda min studio för streaming till?

En video för din hemsida och sociala media kan man göra av lite olika anledningar. Här är några av områden som en video kan vara intressant.

En videohälsning som introduktion på din hemsida.

Vem är du, var finns du, vad jobbar du med?
Varför ska man välja dig?
En video som gör att kunden bekantar dig med dig och ditt företag. Det skulle vara extrem olykligt om kvaliteten på en sådan video blev lidande eftersom det är det första intrycket som en möjlig kund får av dig.

En video om dina nya tjänster och nya produkter som Astrakan filmade i min studio för streaming

Majoritetsargumentation är ett enkelt knep för att övertyga. Benny Persson är retoriker och erfaren säljare här tipsar han om argumentum ad populum.

Berätta för världen om det som är nytt, något som du erbjuder och många inte känner till det. Här kan en ett profilföretag berätta om sina nya profilprodukter och rekryterare om nya positioner. Berätta om din nya kurs/utbildning eller smarta reklamtjänsten. Oändliga möjligheter då dagligen utvecklas nya tjänster och nya produkter.

Visa och berätta i en video om hur du gör, tipsa dina hemsidebesökare!

Du är experten på vad du gör och vill att alla ska veta om det. Du sätter ribban högt och om någon undrar över något i ditt område av expertis är det självklart att de ska komma till dig. DEt är ett smart sätt att visa upp dig som expert. Sprid tipsen, visa upp hur man ska göra och hjälp dina följare att nå ett bra resutat tack vare din hjälp och dina videoklipp.
Du har mycket kunskap som du kan förmedla och hjälpa människor och göra dem till ambassadörer. Iställer för att ägna flera timmar i tekniken, skapar du materialet enkelt och proffsigt i min studio för streaming

Gör en video CV för att söka jobb.

En video CV är perfekt för media folk men också för arbetssökande som vill visa upp sig på ett lite annorlunda sätt. Det är för dig som vill visa upp din personlighet och din utstrålning, ditt kroppsspråk och karaktär. Ska du söka ett jobb där den personliga utstrålningen är viktig då har du kommit långt med en Video CV.

Video med kundrefererser

Berätta om dina kunder och hur glada de är med dessa jobb som du har gjort. Visa upp deras uppskattning genom att visa deras feedback & resensioner. Ev video om detta är en kraftfull verktyg som etablerar dig som ett top företag

Vad händer efter videofilmningen?

Du har spelat in din video och är nöjd med det som du har presterat. Jag har redan filmat en kort video som test och vi har tillsammans tittat på detta och eventuellt ändrat på ljus eller annat så att du blir nöjd. Nu är hela innehållet inspelat och du har säkert spelat in (efter mina råd) samma sekvens både två och tre gånger… Det är ju bra att ha dubbletter på allt.

Ditt videomaterial och din klippning. (eller så klipper vi det tillsammans om du behöver hjälp med klippningen)

Du kanske vill klippa själv eller i vilket fall du kanske vill försöka. I klippningen kan du bestämma själv hur du vill göra och du vill göra det i lugn och ro på kontoret. Därför är det bra om du har en minnessticka med dig. Vi kan spara allt material där så kan du sätta igång när du kommer till jobbet och börja klippa!

Hyr min studio för streaming

Det är roligare att börja klippa ihop en film när kvaliteten är perfekt, ljudet kristallklart och ljussättningen snygg. Jag hör ofta folk som klagar på saker och ting som de har filmat och de upptäcker först i klippningen att något har hänt med inspellningen som gör klipper oanvändbar 🙁 Det är både synd och slöseri med tid.

Ytterligare en fördel med topp skick material är att det går fortare att klippa eftersom man inte behöver meka mycket med ljud och bild… allt är ju som det ska eller ännu bättre

Enkel klippning som visar upp glädjen och nyttan av att ha en skojig photobooth på din firmafest eller kickoff.

Behöver du hjälp med klippningen?

Om du behöver hjälp med klippningen kan jag hjälpa till. Berätta gärna i förväg om så är fallet för då kan jag vara med under inspellningen och styra lite hur övergångarna kan bli bättre och om du vill ha greenscreen kan jag räkna ut kompositionen och storleken av det som ska visas i backgrunden. När man filmar med greenscreen måste man alltid ha det färdiga resultatet i huvudet och filma genom att lämna tillräckligt med plats för det som ska visas upp som slutresultat.

Förberedelsern innan din videofilmning

Det finns två saker som du behöver göra för att förbereda dig på bästa sättet innan filmningen börjar.

Innehållet av detta som du ska berätta är viktigast av allt. Gå igenom materialet och se till att du kan utantill vad du ska säga och att du har prylarna eller bilder på allt du vill visa (speciellt om du ska visa något på riktigt under inspellningen). Om du vill kan du skriva upp antekningar eller nyckelord som du kan hänga bredvid kamera för att minnas bättre.
Om du skulle vilja ha en sådan fusklapp är det bättre att vi använder en teleobjektiv när vi filmar. Då syns inte på samma sätt att du tittar bredvid kamera mot fusklappen. Ett bra tips även om du ska filma själv!

När du förbereder materialet kan du passa på och skapa en sådan minneslapp. Skriv gärne ner nyckelorden och använd en tuschpenna så att du kan se texten från några meters avstånd.

Förbered dig själv & kläderna.

Fixa håret, trimma ögonbryn, välj rätt kläder. En vårdat utseende ser proffsigare ut. Kläderna kan vara enfärgade, undvik gärna starka mönster eller skrikiga färger. Enklare klädsel som inte drar blickarna åt sig är A & O för en lyckad video. Så som i vanlig porträttfotografering, varje gång betraktarens blick dras mot klädseln och missar ansiktet har vi inte lyckas så bra. Jag avråder även för extrema färger som krit vit och helt svart. Om du ska filmas med green screen använd inte gröna kläder eller smycken!

Om du vill verkligen piffa upp dig på ett proffsigare sätt kan jag se till att det finns sminkös och hårstylist på plats eller kan du få tips om sminkställen nära studion. Det kostar några hundralappar men det kan vara värt om du ska vara i tiptop skick i din video. Ju bättre första intryck du gör desto bättre chans har du att imponera på dina hemsidebesökare. Kolla här

En annan fördel med att låta en proffs styla dig är att du visar upp ditt bättre jag med perfekt sminkning och styling på frisyret.

Hjälp & Coaching

Om du känner att du behöver hjälp med coaching kan jag vara med och hjälpa till när du spelar in.Du är kanske osäker om kläderna sitter rätt eller om din prattempo är snabb eller långsam. Jag har även hjälpt till personer som var osäkra om hur ska de dela upp stycken för att det ska bli bra att klippa ihop det sen. Det finns ganska mycket som man kan undra och jag hjälper gärna till om du behöver hjälp med detta.

fotografjannis-video

Program du kan använda för att klippa din video själv

Om du inte vill ha hjälm med klippningen utan vill testa själv är helt OK. Det finns några grattis varianter av videoredigerings program men om du ska göra detta på riktigt kan det vara värt att investera lite pengar i en riktig betal version. Många gånger dock räcker det gott och väl med den fria versionen.

VSDC Free Video Editor

Finns för både PC & Mac Lite enklare att använda videoredigeringsprogram

iMovie (finns endast för Mac)

Hämtar du från Apple store

DaVinci Resolve

Windows, Mac, Linux

Professionell redigeringsprogram. Komplicerat att använda men riktigt bra för de som behärskar det. Finns i fri och proversion. Kräver snabb dator & bra grafikkort.

HitFilm Express

Både för Mac & PC, och även fri och betal version av Hitfilm express

Filmora

Mac & PC versioner finns. Det fins både fri och betal version av filmora

Lightworks

För både Mac & PC. Det finns lite olika licenser för Lightworks

Gratis ljud och musik

Hämtar du från :

 1. Soundcloud ,
 2. Freesoundeffects
 3. BBC (ej för kommerciella projekt)

Gratis bilder att använda hittar du här

Tänk på att ibland kan du bli ombed att tacka upphovsmannen eller donera något.

You tube har en egen video editor. Lär dig att hantera den här.