talking-head-video

Talking head video

Talking Head-video är den vanligaste produktion som jag kan hjälpa till i studion eller på plats. Det är ett enkelt och väldigt kostnads effektiv sätt at skapa video för ditt företag. En talking head video har väldigt många användnings område, och eftersom det är så pass kostnadsefektiv används ofta av både småföretag och soloföretagare

Talking head video som Intervju

Det är den en av det vanligaste formen att använda talking head video. Jag hjälper ofta företag att filma video och berätta om deras finnansiela information som ska presenteras till aktieägare men även intervjuer med styrelesn, och även intevjuer med ledningen som ska konsumeras internt i företaget. Jag har en kund gjort en serie intervjuer med olika personer i ledningen som är avsedda för personalen. I dessa korta intervjuer som var mellan 5 -8 minuter kommer fram ledningens tankar kring en omställning på det sättet som företaget fungerar.
Omställningen som kom ganska akut (på grund av COVID 19) gick smidigt och relativt snabbt och hela personalen kunde informeras kring proceduren med hjälp av en serie talking head videos.

Talking head video som videotestimonial

Det är skönare att låta någon annan att berätta hur bra du är än att du försöka basunera ut det själv. Därför brukar jag göra ganska många videotestimonials, där mina kunders kunder berättar hur de blivit avhjälpta och hur nöjda de är med tjänster, produkter, fakturering, bemötande, resultatet mm. När du har jobbat så pass bra och levererat så att kunden är supernöjd vill du gärna att kunden berätta om det. Enklast, bäst och billigast är att låta kunden berätta på en talking head video!

Talking head video som produktbeskrivning/ tjänst förklaring

Är dina tjänster komplicerade eller dina produkter avancerade och inte lätt att förstå? En talking head video kan förklarara det mesta. Det senaste som jag har gjort var att någon förklarar hur en rekryterings tjänst fungerar och hur personalen väljs ut på bästa sättet. En annan produktbeskrivning var en kort video om hur man kan beställa profilreklam och giveaway produkter på ett enkelt sätt. När kunderna tar reda på hur det går till och får inblick i proceduren blir dem samtidigt mognare att beställa dina tjänster & produkter.
En annan stor fördel är att genom en sådan video har du redan svarat på en massa vanliga frågor som dina kunder har.

Talking head video som hur man gör

Hur fungerar denna abonnemangs tjänsten? Hur lätt är det att byta ut en komponent som är sliten? Hur lång tid innan ditt besök behöver du vara på plats? Hur ska du förbereda dig innan du skriver ett avtal? Vilka rabatter finns om du inte har bråttom med produktionen? Det finns så många olika saker som dina kunder undrar på.
Jag har hjälpt mina kunder med en massa olika videos där de förklarar hur det går till. En typ av video för ett företag var att hjälpa nyanställda med att få svar på deras frågor om deras nya arbetsplats. Enkla frågor som alla nyanställda har så som var finns larmet, hur man stoppa det, vad gör jag om det brinner, vem ringer jag om jag är försenad hur ställer man upp portarna mm.

Talking head video som säsongshälsning med en personlig touch

Det är alltid mycket uppskattat av kunderna att få hälsningar och information som är bra att ha. Dessutom när informationen är framme och det finns avisering att det handlar om det eller det blir kunden ännu mera nyfiken.
Jag hjälper ett företag att ta fram en sommarhälsning där man berättar att de kommer att ha stängd under ett par veckor och om kunderna kommer att behöva deras produkter kan de beställa tidigare till ett special pris.
Om jag var en kund till det företaget skulle jag inte vara jättetacksam för att de bryr sig att informera mig och de ger mig ett bra pris ?
Vad är alternativet ? Kanske att jag lyfter telefonen för att beställa och jag får reda på att de är på semester? Hur besviken blir jag som kund? Min verksamhet störs eftersom jag inte kan jobba om jag inte har materialet eller tjänsten…:-(

Talking head video är kostnadseffektiv

En stor fördel med denna typ av video är att det kan produceras mycket snabbt. Perfekt när du vill ha något snabbt och relativt billigt. Jag brukar säga att det tar längre tid att planera vad du ska säga och samla all material som behövs än att producera det.
På en talking head video är inte heller svårt att komma fram till det bästa sättet att presentera informationen.
Oavsätt om du ska prata om hur en produkt fungerar eller hur en tjänst har utvecklas är för det mesta rak information som är avsedd att underlätta för kunderna eller för personalen. Jag har en kund som jag fullständigt blir imponerad av förmågan att planera och genomföra. De kommer oftast med Lucia glitter, påskkycklingar och sommarkeps och glassögon till studion. Vi filmar tre olika hälsningar och de har 3 olika erbjudande till sina kunder. Otroligt bra och ännu mer kostnadseffektivare ….

Vill du ha hjälp med en proffsig företagsvideo i stil talking head? Ring 0707272242

Läs gärna mer här :https://www.fotografjannis.se/videopresentation-for-foretag/