Ett bra tips för att fota små barn

Efter att jag har fotograferat små barn i alla åldrar under många år har jag kommit fram till vad är som funkar bäst för att göra roliga bilder av små barn.  Nästan alla åldrar funkar. Jag har prövat med 5-6 månaders bebisar upp till tonåren.

Såpubblor fascinerar småbarn, de är riktigt kul.  Såpbubblor kan man köpa färdigt från leksaksaffärer eller större mataffärer eller blanda ihop själv:

Du behöver :0,5 dl diskmedel (Yes), 3 dl vatten och en tsk florsocker.

Vill du lyxa till det ska du lägga till 0,2 dl glycerol (finns på apotek). Då blir bubblorna extra hållbara och stora.

Tänk på att blandningen får inte löddra när du rör om , då blir det inga bubblor.

Jag gillar lite mörkare backgrund där det inte finns mycket att se, enkel , ren och lugn. Gärna lite mörkare också eftersom ju mörkare det är bakom bubblorna desto mer syns bubblorna.

Barnen blir alldeles fascinerade av bubblor, de försöker fånga dem och blir alldeles ekstatiska och hysterisk glada. Det är nu rätt tid att ta fram kameran och fota eftersom allt den blyggheten när de hade då de kom genom dörren i studion är nu borta. En härlig fotosession med glada barn börjar och det blir bara bättre och bättre.
0D3A0359 0D3A0618

Det är bra om både mamma och pappa är med. Då kan en av dem blåsa bubblorna och den andra är lite av en ”säkerhetsschef”. Små barn kan i sin iver att fånga bubblorna stå upp och ramla och det är bra om det finns någon där som ser till att de inte gör det.

0D3A0965 0D3A1316-2 0D3A3504 0D3A5502-Edit