Tips för videomarknadsföring för ditt företag

Tips för videomarknadsföring för ditt företag.
Den mänskliga hjärnan kan processa visuell information 60000 snabbare än text skriver Hubspot.
Video kommer att vara 79% av all internet trafik redan 2018 skriver Cisco.
Om du har en video på hemsidan ökar dina chanser 50 gånger att komma på första sidan på Google skriver Forrester.
51,9% av yrkesmän inom marknadsföring anser att video har bäst ROI (return on investment) skriver Adobe.
Det här är tunga namn och det verkar som om alla är överens. Video kommer att bli dominerande i framtiden.
Försök att googla efter 4K eller video 360 så får du se hur mycket träffar man får även inom nichade område inom video.
Så, hur vill du göra framöver? Här med mina tips för videomarknadsföring för ditt företag kommer du igång snabbt och tar en del av kakan. Nya möjligheter uppstår & nya kunder.

Vi som äger småföretag befinner oss ofta i en situation där vi skulle kunna jobba lite mer om vi hade fler kunder och då kommer tankarna runt marknadsföring och reklam. Marknadsföringsbiten är lite svårt för mindre företag eftersom det finns så många alternativ. Vad ska man välja? Dessutom vi som egna företagare är experter på vårt jobb men inte på marknadsföring och reklam. Så varför inte satsa på det som alla andra stora som små satsar på?
Med mina tips för videomarknadsföring för ditt företag du kommer igång snabbt och blir snabbt bättre.

De senaste åren har videomarknadsföring exploderat ordentligt och även jag själv blev nyfiken och testat om hur jag kan använda video för min egen marknadsföring. Det var så jag kom fram till den här listan med ”Tips för videomarknadsföring för ditt företag”

Jag är ju fotograf och kanske ändå van att se mig själv på bild men här och nu måste jag säga att det var en chock att se och lyssna på mina första videoklipp. Sanolikheten är stor att du tycker likadant i början men det finns goda nyheter: Man vänjer sig och efter några videoklipp tänker man inte på det.

Tips för videomarknadsföring för ditt företag- riktlinjer

PROVA-PROVA-PROVA
Det första du måste göra med videomarknadsföring är att prova. Ju mer du experimenterar desto bättre blir dina resultat. Prova allt som kommer att tänka på och ta reda på vad som fungerar och vad som inte gör det. Som regel det som jag har upptäckt är att det bästa resultatet är :
1. När man är personlig (våga vara dig själv)
2. När man erbjuder nyttig information som är intressant för dina framtida kunder.
3. När det hela görs utan störningar i bild och ljud. Dvs bra kvalitet.

En kort videopresentation av Beth Rogerson som presenterar sitt företag med en personlig video. Filmat med en bättre spegellöskamera, bra mikrofon och tre stycken lampor som ljuskälla.

Tips för videomarknadsföring för ditt företag- Teknik

Din mobilkamera är bra men se till att den används rätt. Vad betyder rätt? Använd kameran alltid med en extern mikrofon, lita inte på mobilens mikrofon. Det går bra att använda hörlurarnas mic eftersom det kommer att vara lite närmare munnen. NÄRA är nyckelord när vi pratar ljud. Speciellt när mikrofonen är inte gjort för att användas i större avstånd.
Bäst resultat blir om du har en mikrofon kopplat till din mobil eller en dedikerat mikrofon med ljudinspellningsmöjligheter som zoom: https://www.zoom-na.com/products/field-video-recording/video-recording/zoom-q2n-handy-video-recorder#overview
Ljussättningen ska vara anpassad för din mobilkamera. Tänk på att kameran klarar inte av motljus eller andra svårare ljussättningar eftersom du inte kan justera den manuellt. Skapa därför en scen som är rätt ljussatt med neutral (ljusmässigt) bakgrund.

Mobilens objektiv är vidvinkel. Kom inte för nära med ansiktet då blir din näsa extra stor pga perspektivet.

Samma gubbe?


Du märker att det är lätt att göra fel när man inte ha bra utrustning. Om du planerar att göra flera video och vill satsa på den typen av marknadsföring är det säkert bäst att investera i en bra mikrofon och ljus och kanske kamera om du känner att du behöver zooma eller byta objektiv. Glöm inte att skaffa ett stativ också. Det blir genast bättre bild.
Framförallt ljuset är viktigt. Då blir dina video ljussatta på samma sätt oavsett tid på dygnet och årstid. Skönt om du kan hålla ett jämt kvalitet.

Hela den här filmen är filmat med en Iphone SE och redigerat i imovie.


Tips för videomarknadsföring för ditt företag- Att använda din mobil (budget)

1. Hitta ett lungt ställe att filma. Du vill inte bli avbruten och du vill inte att telefonen ska ringa.

2. Har din telefon tillräckligt med plats för din inspelning?

3. Stäng av notiserna som kommer (eller klicka på stör ej)

4. Stativ är ett måste. Dina tittare kommer att uppskatta det.

5. Ljus-ljus-ljus! Filma inte i ”mysig” belysning. Köp gärna ljus för video och använd det hela tiden. Du vill inte missa en kund pga en lampa eller två.

6. Använd extern mikrofon. Superviktigt!

7. Filma i liggande format.

8. Zooma inte. Det sabbar kvaliteten.

9. Lås exponeringen om det går. Du vill ha ett jämt ljus över hela klippet.

10. Filma flera gånger om. Du kan välja det bästa senare.

11. Gör klippningen klart på datorn.

Tips för videomarknadsföring för ditt företag- Innehåll i din video

Nyttan med din video –
Kunderna vill veta i början om de får mycket intressant för dem information och senare när de har följt dig ett tag brukar de undra om det är lönsamt att anlita dig.
Låt dina kunder veta hur du kan hjälpa dem och varför är det klok att använda dina tjänster eller produkter. Svara på deras frågor och lös deras problem och de kommer att bli dina ambassadörer. Du kan även kombinera videoklippen med erbjudande men väldigt kort och snabbt och bara på slutet. Våga inte börja en videoklipp med ett erbjudande, det är inte bra.

Håll dig kort och innehållsrik! Du hjälper dem att se hela klippet! Dra inte långa berättelse eller annat som du tycker är kul. Introducera dina kollegor, visa din arbetsmiljö berätta om nyttan men gör det kort. Målet med den här korta dokumentären är att övertyga tittarna om att du är pålitlig och professionell. Det är första steget. Det kommer att behövas flera steg, de kommer att komma i kontakt med dig och titta på flera video och lyssna på vad du har att säga. Efter några kontakt tillfällen har du etablerat dig hos dem som expert i ditt område. Då ökar du dina chanser att de ska rekommendera just dig när någon i deras cirklar kommer att behöva någon som dig.
Det är en långsam process, det kommer att ta tid men ju oftare du visar upp dig desto snabbare det kommer att hända.

Tips för videomarknadsföring för ditt företag- Om du inte vågar.

Om det är svårt för dig att prata framför en kamera undvik att göra det. Spela bara in rösten och lägg ljudspåret över bilderna. Egentligen du behöver inte visa rörlig bild heller utan bara stilbilder som växlas efter varandra i ett bildspel. Du kan också be en vän eller en kollega att låna sin röst om du tycker att det funkar bäst. Vips där har du en video som promotar ditt företag och du är inte med eller visar rörliga bilder. Det är också en video!

Här kommer en video med musik som består bara av stilbilder!  Visst är det en video det också?

Tips för videomarknadsföring för ditt företag- Skärmvisning

Om du vill visa något på datorn det går bra att spela in skärmen, det finns grattis program som Chrome extensions, https://chrome.google.com/webstore/search/video
Quicktime https://support.apple.com/sv_SE/downloads/quicktime
eller Adobe Spark https://spark.adobe.com/

Kontrollera regelbundet dina videoklipps statistik. Du lär dig om vem som tittar på dina videoklipp och var de kommer ifrån. Du kan använda all denna information för att lära dig mer om din potentiella kundbas.

Glöm inte musiken! Att använda musik kan hjälpa dig att förbättra stämningen, ge en känsla av spänning. Låt inte musiken vara för högt. Samtidigt är det bra att veta att 85% av alla filmer på Facebook ses utan ljud. Stum film var högaktuellt för 100 år sedan och det blommar även nu, vem kunde gissa det?  Här är ett exempel till video där man inte missar något alls om man inte har ljudet på. All text finns skrivet så hela filmen kan ses som stum film.

Intervjua experter i din nisch. Folk gillar att höra från experter. Det bidrar till att bygga förtroende för nischen och produkterna och det är du som står för all intressant information.

Bra ljud- och videoutrustning ger en bra video. Bra ljud är ett måste. Se till att du har perfekt ljud. Dina framtida kunder kan förlåta dig om bilden är sisådär men de kommer inte att titta på din video om ljudet är dålig.

Titta på statistiken som är tillgänglig för din video, oavsett om det är din serverstatistik eller på YouTube. Det här hjälper dig att jämföra varje video du gör så att du enkelt kan berätta vilka som är framgångsrika och vilka inte.. Det här är det enda sättet att fortsätta att bygga dina kampanjer.

Var uppmärksam på hur lång din video är. Folk har vanligtvis bråttom. De vill inte titta på en 20-30 minuters video. Faktum är att en av nycklarna till framgång är att lägga upp en video som är mindre än 60 sekunder lång.

Om du bestämmer dig för att skapa en serie videor är det viktigt att du förbli konsekvent. Prova att använda samma längd och format för dina videoklipp och använd liknande titlar så att tittarna lätt kan känna igen din video. Om möjligt, släppa dina videoklipp på en viss dag i veckan för att bygga förväntan.

Hitta de bästa platserna att skicka din video till. Medan alla vet om YouTube, finns det många andra webbplatser som kan vara rätt för din video. Titta på vilka webbplatser som är relaterade till ditt företag och skicka din video till dessa.

När du överväger video marknadsföring, måste du tänka på idén om sökmotoroptimering. Du bör alltid inkludera ett transkript eller en översikt över din video för personer som hellre skulle läsa istället för att titta på videon. Det här är en bra idé, och du bör se till att du fortsätter med det när du skickar in videoklipp.
Video marknadsföring är inte så svårt, och nu när du vet några bra tips borde du inte ha några problem med att tillämpa dem på din marknadsföringskampanj. Följ bara råd och du kommer att göra det bra med dina videoklipp. Se till att du håller den här artikeln praktisk om du glömmer någonting eller behöver en uppdatering om ämnet.