Tips till föräldrar inför bebisfotograferingen!

Du har bokat en fotografering för din bebis och du undrar om vad du ska tänka på och hur du ska vara förberedd när du kommer till studion? Här är mina tips till dig som förälder inför fotograferingen av din bebis

Barn ska vara pigga och glada! Vilka rutiner har bebisen? När brukar de sova? Se till att tiden du bokar för fotografering är just den tiden som bebisen är pigg och glad. Det blir mycket bättre bilder då!

bebis med såpbubblor
bebis med såpbubblor

Det finns ingen ålder som är bäst att fota. Många föredrar att fotografera sina barn dels som nyfödda, kanske några veckor gamla och dels i sexmånaders och ett års ålder. Alla åldrar har sin charm men på 6 &12 månader bebisen är dessutom mera interaktiv och kan skratta lättare.

bebisfoto i korgen
bebisfoto i korgen

Att byta kläder det är inte så kul för barnet…  Det blir dock mycket roligare bilder om man har minst ett par olika kläder alternativ och varierar med lite nakenbilder också.  Jag föredrar att visa mera variation när det gäller kläder än att göra hela fotograferingen med samma plagg.

bebis vid strandstol
bebis vid strandstol

När det gäller val av kläder har jag också mina preferenser. Oftast blir helvita kläder så ljusa på bild att de drar uppmärksamhet. (Vi tittar på något som är ljust först. Därför skulle jag föredra en lätt pastell ton i kläderna om de ska vara ljusa eller mera dämpade färger & toner. Utgångspunkten är att  vi vill se ansiktet först i en bild och då ska inget annat konkurrera med ansiktet. Konkurensen  uppstår när något är lika ljus eller ljusare eller att det finns ett stark mönster på kläderna med mycket kontrast (som en schackbräda eller som ett karikatyr teckning/logga svart på vitt etc.  Det är av samma anledning att jag håller bakgrunden fritt från mönster också.

0D3A1125

Bebisar får ofta rivsår, skrubbsår, dreglar och får ibland blåmärken. Det är sånt som händer och inget av detta är något som ska hindra fotograferingen. Jag kommer att retuschera bort rivsår, blåtiran och dregel eller snor från bilderna som ska förstoras. Det är någonting som ingår kan man säga. Mina bilder har alltid 75 års garanti och när de ska ha ett så pass långt liv och ska hänga i ert vardagsrum då är det lika bra om det är både kvaliteten på bildbehandlingen/retuschen lika bra som kvaliteten av själva materialet.

Dra skiljelinjen vänster och höger för att se bilden innan och efter retuscheringen. Bebisen ska inte behöva dras med ett rivsår eller snor för de kommande 75 åren :))

bebisbehandlat

bebisobehandlat

Om vi ska sammanfatta, du som förälder ska tänka på följande:

Alla åldrar är bra (nyfödd – 6 månader eller 12 månader)
Välja fotograferings tid efter bebisens humör.
Ha med minst 2-3 olika plagg alternativ utan starka mönster.
Strunta i rivsår, dregel etc, det fixar vi.

Ha en underbar bebisfotografering!

Vill du vara med och testa hur bra det blir? Ta gärna en titt på http://www.fotografjannis.se/barnfotografering-i-studio/
Du kan boka här och du ska alltid veta att jag har NÖJD KUND GARANTI! Dvs du får pengarna tillbaka om du kommer för bildvisning och inte är nöjd med bilderna.