Vad vet Google om dig

För din säkerhet på nätet: I denna digitala värld lämnar vi alla digitala spår. Förr i tiden (när allt var bättre det var ingen som kände till vad du gjorde på dagarna eller vad du hade varit.

Ja förstås om någon såg dig eller hörde dig eller om du hade köpt något med ditt kreditkort. Det var ett bevis att du hade varit i affären.

Numera finns det en mycket mer avancerad registrering som registrerar inte bara vad du är utan i vilka sidor du har besökt. Och allt finns öppet under ditt konto på Google: https://myactivity.google.com/

Om du vill se på vilka sidor jag har varit jag spelade in min skärm här så att du kan få en uppfattning av hur mycket information finns lagrad

Om du känner dig osäker om du vill ha hela aktiviteten registrerad från Google du kan radera delar av den eller hela. Du klickar på Delete activity by och raderar senaste timmen , senaste dagen eller väljer du en period som du vill att den ska försvinna! (Vad gjorde du då?)

Du kan vidare gå till Bundle view och se under Webb & App Activity
Denna Webb & App aktivitet INKLUDERAR allt du gör inom Google maps, Google search och Google Play och så klart Youtube. Du kan gå tillbaka och se vilka filmer du tittade på på youtube under historiken.

Sen har vi Location history där du kan anpassa historiken och även ställerna som du har varit på

https://www.google.com/maps/timeline får du en snygg karta och ett datumfält. Lek gärna med det och kolla vad du har varit några slumpmässigt valda dagar!
Här nere kan di se vad jag har varit den 11 Oktober 2014 med det exakta klockslag och hur läng tid det tog.
Jag har varit i Johanneshov och nära city gross i Bromma och körde genom Essingeleden.

Gå in och kolla själv vad du har varit :)) Du kan också stänga av tjänsten om du tycker att det är läskigt eller att du inte vill bli registrerad.

Vad vet Google om dig- För din säkerhet på nätet

Det finns väldigt mycket annat som registreras … jag plockar bara upp några som Google Ads Settings, Comments on YouTube videos, YouTube purchase activity, Place Answers (är om du har berättat för Google om olika ställen /butiker som du har varit på mm)
Så klart om du använder Chrome hela din historik är registrerad även där.
En sak som jag inte fattat eller visste att det fanns är Voice and Face Match enrolment
Google registrerar alltså både röst och ansikte för att kunna koppla det ena med det andra. Jag hade dock ingen aktivitet där.

För din säkerhet på nätet

Om du går till ditt konto https://myaccount.google.com/profile kan du också reglera och anpassa vllka delar av kontot ska vara offentliga och vilka inte.
Som du förstår det är viktigt att skydda ordentligt ditt konto.

Google rekommenderar för din säkerhet på nätet att du har alternativ mailadress och telefonnummer.
Med dessa kan
1. Google kontakta dig om de märker ett misstänkt aktivitet
2. Blockera någon annan som har kommit på din inloggning
3. Återskapa ditt konto om det värsta skulle hända

Skaffa 2 stegs verifikation, den erbjuder bättre säkerhet
Rensa gamla appar som du inte använder eller som inte har uppdaterats nyligen speciellt om dessa har tillgång till ditt konto.
Byt till ett stark lösenord