Vattenskulpturer

Vattenskulpturerna är ett eget projekt som jag har jobbat med under vintern 2016-2017.

HUR GÅR DET TILL?

Vattenskulpturer är skulpturer som består av vatten i flyttande form. De varar en kort bråkdel av en sekund och sen försvinner de för alltid. De uppstår genom att kasta vatten upp i luften och fotografera det. Jag  själv hinner inte se vad jag fotograferar utan jag ser resultatet först efteråt.

Jag ljussätter en förutbestämd plats i luftrummet och all ”action” sker där. På samma sätt skärpan är inställd manuellt för att det ska vara fokuserat i samma område. Action som sker utanför det här området antigen inte registreras alls eller om det skulle registreras är väldigt suddig. Skuggorna av skulpturerna är riktiga och inte manipulerade på något sätt.

Det blir blöt!

Äntligen min vernissage har blivit av, och stort tack till alla som kom och tittade. Det var fantastisk att ha så mycket folk i studion samtidigt. Ett stort tack till Richard Finder och Displayfinder.se  & Roomio.se  som har varit och organiserade det hela tillsammans med mig! Utan honom det skulle inte ha blivit av!

Nu är en virtuell vernissage igång och jag är stolt att presentera ytterligare en gång mina vattenskulpturer.

Ta gärna en titt och berätta vad du tycker! Alla konstverk finns endast i ett exemplar, i canvas och storlek 60×40 eller 60×60 cm

PS: det går bra att köpa konstverken. vill du köpa på faktura kontakta mig gärna

Klicka på bilden för att komma till utställningen:

Welcome to Jannis