Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video?

Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video? Söker du en mikrofontest för din videoinspelning? Du hittade det! Jag testar 4 olika mikrofoner i den här blogginlägget.

Tänkte du satsa på video? Jättebra tänkt! Video är här för att stanna och alla som använder sig av video kommer att märka att den typen av marknadsföringen fungerar mycket bra och ger utmärkta resultat.

Video är både bild och ljud. Ljudet är det absoluta viktigaste i video. När du tittar på en video du störs mest om ljudet är dåligt och inte lika mycket om bilden är dålig. Därför är det jätteviktigt att satsa på bra ljud.

Det allra allra första som man ska tänka när det gäller ljud är att mikrofonen måste vara nära ljudkälla. En dålig och billig mikrofon ger mycket bättre resultat än en mikrofon som kostar väldigt mycket pengar och används fel.

Det finns olika typer av mikrofoner. I det här ovetenskapliga testet använder jag både mikrofonerna som är koplade till kameror och även en extern och dessutom en iphone.

Låt os ta det från början.

Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video?

Här är våra kandidater:

Mikrofon ZoomQ2n

Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video

Eftersom jag använde en Zoom Q2n webcam för att spela in videon det första du hör är ljudet av den externa mikrofonen ZoomQ2n. Zoom Q2n ger dig ett snabbt och enkelt sätt att skapa HD-videor  eftersom den har en kamera ocksåsom ger en hyfsat bra 1080p HD film kvalitet, men det kräver lite bättre ljus

JBL in ear

Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video

Enkelt att använda med din mobil. När du använder hörlurarna med bluetooth kan mikrofonen vara nära din mun /ljudkällan

samtidigt som inspelningen sker i din telefon som kan vara längre bort. Mycket flexibelt och relativt billigt. nack delen är att det syns om du spelar in dig själv.

Sennheiser MKE400

En mycket trevlig shotgun mic som trivs bäst kopplad till din kamera. Är extra känslig för ljud som kommer rakt framifrån. Notera hur min röst ändras med vinkeln mot mikrofonen. Det drivs med ett batteri så man måste alltid ha koll på att batteriet är fräsch!

RØDE LavalierVilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video

En liten mygga med stor ljudupptagningsförmåga och nästan (tror jag det bästa lösningen för intervjuer och prat med människor. Inte trådlös men en förläggningssladd löser det mesta. Skulle du vilja använda det på rörliga motiv, rekommendera jag den dyrare trådlösa varianten.

Jag måste bara berätta att i den här blogginlägget ”Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video” jag använde bara de mikrofonerna som jag äger själv. Det är just därför det är de som testas.  Sååå…. Vilken är den bästa mikrofonen när du ska spela in video?

Den bästa mikrofonen är den som är nära ljudkällan! Punkt slut.

Du kan höja kvaliteten mycket genom att vara smart och placera mikrofonen nära. Sen kan du investera pengar i alla fall i en bättre mikrofon i alla fall om du vill!